Πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Ηράκλειο

09:54 12/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Αρχίζει σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Ιουλίου, το 1ο Φεστιβάλ Λόγου και Τέχνης με τον τίτλο «Ταξιδεύοντας…» που διοργανώνει το Μουσείο Καζαντζάκη, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, τον δήμο Αρχανών – Αστερουσίων και υπό την αιγίδα της Ισπανικής Πρεσβείας.

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο πολιτιστικό πολυθεματικό εξαήμερο, σε Ηράκλειο και Μυρτιά, βασισμένο στα ταξιδιωτικά κείμενα του μεγάλου συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη,

που το φετινό καλοκαίρι εγκαινιάζεται με μία χώρα που επέδρασε καταλυτικά στη ζωή και το έργο του.

Η θεατρική παράσταση «Το μεγάλο μας τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, θα παρουσιαστεί αύριο στις 8.30 το βράδυ, στο ανοιχτό θέατρο Αρκαλοχωρίου, από τη θεατρική ομάδα του δήμου Μινώα Πεδιάδα, σε σκηνοθεσία της Ευαγγελίας Μαρκοπούλου και με την συμμετοχή της δημοτικής χορωδίας. Η παράσταση συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης.

Το Σύνολο Νυκτών και Τοξοτών Οργάνων Κρήτης παρουσιάζει την ερχόμενη Πέμπτη, στις 9.20 το βράδυ, στο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο, την μουσική παράσταση «ΚΡΗΤΩΝ ΑΣΜΑΤΑ». Πρόκειται για την πρώτη, στην ιστορία της κρητικής μουσικής, συμφωνία στην ορχήστρα εγχόρδων και χορωδία, με 70 μουσικούς, χορωδούς και τους σπουδαιότερους Κρήτες ερμηνευτές να συμπράττουν επί σκηνής.

Μια ξεχωριστή βραδιά, αφιερωμένη στους βιολάτορες της Κρήτης, Αβυσσινό και Βασιλόκωστα, με τίτλο «Με ένα βιολί και ένα δοξάρι, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή, 15 Ιουλίου, στις 8.30 το βράδυ, στην πλατεία Σκαλανίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα