Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Καψωράχη Αιτωλοακαρνανίας(video)

10:08 23/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το πολιτιστικό τριήμερο «Καψοράχη 2017» πραγματοποιήθηκε και φέτος στην Καψωράχη Μακρυνείας του Δήμου Αγρινίου στην Αιτωλοακαρνανία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο με συνδιοργανωτές την ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας και το Δήμο Αγρινίου, συγκεντρώνοντας κατοίκους και επισκέπτες που απόλαυσαν θεατρικές παραστάσεις ,μουσικές εκδηλώσεις και δημοτικό λαϊκό γλέντι.

Κάτω από τον γεροπλάτανο του χωριού στην σκηνή προβλήθηκαν τρία ντοκιμαντέρ, τα οποία παραχώρησε στον Πολιτιστικό Σύλλογο Καψοράχης η ΕΡΤ, για την ιστορία του Δημοτικού τραγουδιού της περιοχής.

Η παραδοσιακή Δημοτική βραδιά με τον μοναδικό σολίστ Θανάση Βασιλόπουλο ξεσήκωσε τον κόσμο και οι φουστανελάδες του χορευτικού τμήματος Ελληνικών Μεσολογγίου, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς υπό την συνοδεία ζουρνάδων και πίπιζας .

Στο αθλητικό μέρος των εκδηλώσεων βραβεύτηκαν οι ποδοσφαιρικές ομάδες της Μακρυνείας για την προσφορά τους στο ποδόσφαιρο.Ο αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Νίκος Σαργκάνης απένειμε εκ μέρους του συλλόγου τιμητική πλακέτα, στην ομάδα ποδοσφαίρου του Παναιτωλικού.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την «Γιορτή Αθερίνας» και το « 3ο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών». Το ραντεβού «έκλεισε» για το επόμενο καλοκαίρι στον ίδιο γνώριμο τόπο της Καψωράχης.

Νίκη Παπαδούλα

Keywords
Τυχαία Θέματα