Πολιτική κόντρα για την επίθεση αγνώστων στο Α.Τ. Πεύκης

19:29 26/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σφοδρή πολιτική κόντρα έχει ξεσπάσει μετά την επίθεση αγνώστων με βόμβες μολότοφ, τα ξημερώματα της Πέμπτης, στο αστυνομικό τμήμα Πεύκης. Μια ομάδα 10 κουκουλοφόρων εμφανίστηκε από την οδό Ελ. Βενιζέλου και προσέγγισε με άγριες διαθέσεις το τμήμα επί της οδού Κονίτσης όπου προσπάθησαν να βάλουν φωτιά. Σύμφωνα με την Ασφάλεια, δύο ένστολοι πυροβόλησαν από το παράθυρο του τμήματος τρεις φορές στον αέρα για εκφοβισμό, καθώς κινδύνευε άμεσα η ζωή τους. Όταν οι κουκουλοφόροι άκουσαν

τους πυροβολισμούς έφυγαν τρέχοντας, προς την οδό Δωδεκανήσου, και χάθηκαν στο σκοτάδι. Για προκλητική αδιαφορία στα ζητήματα της ασφάλειας κατηγόρησε την κυβέρνηση, ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος επισκέφτηκε το αστυνομικό τμήμα. «Με αφορμή ένα καταφανώς καταδικαστέο περιστατικό, ο κύριος Μητσοτάκης παρουσιάζει τη χώρα ως άγρια Δύση και τον εαυτό του ως επίδοξο σερίφη», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Την πρόθεση του να καταθέσει ερώτηση προς τον Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου εκείνος να έρθει στην ώρα του Πρωθυπουργού «να μας εξηγήσει γιατί δεν αφήνει την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της», ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την επίσκεψή του στον Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης.
«Ελπίζω αυτή τη φορά να μην πει ότι το φαινόμενο αυτό δεν είναι επίκαιρο» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση για προκλητική αδιαφορία στα θέματα της ασφάλειας. Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι η επίθεση την Τετάρτη με μολότοφ προκαλεί θλίψη και οργή και πως κινδύνεψαν ζωές αστυνομικών, οι οποίοι καταβάλλουν υπερβάλλουσα προσπάθεια να διασφαλίσουν την τάξη και πολλές φορές αισθάνονται τελείως απροστάτευτοι.

«Ο κ. Μητσοτάκης εξακολουθεί, δυστυχώς, να αποτελεί παρακολούθημα της ακροδεξιάς ρητορικής του αντιπροέδρου του», αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε γραπτή του ανακοίνωση, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ μετά την επίσκεψή του στο Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης.
«Σήμερα, με αφορμή ένα καταφανώς καταδικαστέο περιστατικό, για πολλοστή φορά επαναφέρει το δόγμα τάξης και ασφάλειας και παρουσιάζει τη χώρα ως Άγρια Δύση και τον εαυτό του ως επίδοξο σερίφη», σημειώνει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Με αφορμή την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης δήλωση έκανε και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας.
«Δεν είναι η πρώτη φορά που Αστυνομικό Τμήμα γίνεται στόχος επίθεσης στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων, βέβαια με φθίνουσα τάση. Αντιλαμβανόμαστε ότι η επίθεση αυτή εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο αντιστροφής της πραγματικότητας, σε ό,τι αφορά στην αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας και τις πρόσφατες μεγάλες επιτυχίες, ενάντια σε κάθε μορφή εγκληματικότητας. Η προσπάθεια αποπροσανατολισμού δεν θα επιτευχθεί. Τα στελέχη της Αστυνομίας επιτελούν καθημερινά το καθήκον τους. Τα Αστυνομικά Τμήματα λειτουργούν για την εξυπηρέτηση των πολιτών και δεν είναι ούτε θα μετατραπούν σε στρατιωτικοποιημένες ζώνες. Τα Αστυνομικά Τμήματα είναι περιουσία του ελληνικού λαού και ανήκουν στην ελληνική κοινωνία, την οποία υπηρετούν και προστατεύουν», επισημαίνει ο αρχηγός της ΕΛΑΣ.

Παράλληλα όμως υπογραμμίζει ότι τα αστυνομικά τμήματα είναι στην διάθεση των πολιτών όλο το 24ωρο και «δεν είναι ούτε θα μετατραπούν σε στρατιωτικοποιημένες ζώνες».

Σύμφωνα με τα στοιχεία, από το 2007 έως σήμερα έχουν σημειωθεί συνολικά 43 επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα της Αττικής, εκ των οποίων οι 37 μέχρι το 2014.

8 το 20074 το 20088 το 20095 το 20113 το 20123 το 2013 και6 το 2014 και μόνο το 2010 δεν υπήρξε τέτοια επίθεση.

Από το 2015 και μέχρι σήμερα σημειώθηκαν συνολικά 6 επιθέσεις και συγκεκριμένα, 2 το 2015, μία το 2016 και 3 το 2017.

Η προηγούμενη επίθεση στο αστυνομικό τμήμα της Πεύκης είχε εκδηλωθεί το βράδυ της 26ης Ιανουαρίου 2008 και είχε προβληματίσει σοβαρά την τότε κυβέρνηση και την ηγεσία της ΕΛΑΣ.

Σχετική είδηση:
Επίθεση με μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης
Δ. Τζανακόπουλος: Παρακολούθημα της ακροδεξιάς ρητορικής του αντιπροέδρου του ο Κ. Μητσοτάκης
Προκλητική αδιαφορία σε θέματα ασφάλειας καταλογίζει στην κυβέρνηση (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα