Πολιτική αντιπαράθεση για τις ομιλίες Α. Τσίπρα & Κ. Μητσοτάκη

21:35 29/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Αντιδράσεις σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση προκάλεσαν οι ομιλίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της καπνοβιομηχανίας «Παπαστράτος», αλλά και του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη στους Τομεάρχες του κόμματος.

Σχόλια έκαναν και τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης και για τις δύο ομιλίες, ενώ Κουμουνδούρου και Πειραιώς αντάλλαξαν πυρά σε υψηλούς τόνους.

Την αισιοδοξία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα

για την συνεχή βελτίωση του επενδυτικού κλίματος στην χώρα σχολίασε η Νέα Δημοκρατία, αφήνοντας αιχμές για επενδύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Νέα Δημοκρατία: «Ο κ. Τσίπρας, μόνος του σήμερα, αποκάλυψε ότι δεν πίστευε καν ότι υπήρχε επιχειρηματίας να επενδύσει στην Ελλάδα. Ήταν μια από τις ελάχιστες στιγμές ειλικρίνειας του πρωθυπουργού. Η πραγματικότητα είναι ότι επενδύσεις και Τσίπρας δεν είναι λέξεις συμβατές. Από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι Σκουριές και το Ελληνικό».

Έντονη ήταν αντίδραση της Κουμουνδούρου στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στους Τομεάρχες του Κόμματος, με το Κυβερνών κόμμα να κάνει λόγο για «απόθεμα θράσους» του κ. Μητσοτάκη, επισημαίνοντας: «Ο πρόεδρος του κόμματος που διέλυσε τη δημόσια υγεία, που απέλυσε γιατρούς και έβαλε λουκέτο σε νοσοκομεία, έχει το θράσος να αναφερθεί στην κατάσταση της υγείας! Έχει το θράσος να αναφερθεί στη συμβολή του κόμματος του στην εδραίωση των δημοκρατικών θεσμών».

Το ΚΚΕ έκανε λόγο για εργασιακό μεσαίωνα που συνδιαμόρφωσε η Κυβέρνηση με τους δανειστές, επισημαίνοντας: «Μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να θεωρηθεί, να καταγγέλλει ο πρωθυπουργός τον εργασιακό μεσαίωνα, που ο ίδιος έχει συνδιαμορφώσει».

Σταύρος Θεοδωράκης: «Ο κ. Τσίπρας τον τελευταίο καιρό ανακάλυψε την αξία των ιδιωτικών επενδύσεων, αλλά ούτε πιστεύει σε αυτές ούτε μπορεί να τις προωθήσει».

Και τις δύο ομιλίες σχολίασε η Ένωση Κεντρώων: «Ο κ. Κ. Μητσοτάκης και ο κ. Α. Τσίπρας μάταια προσπαθούν να στήσουν νέο δικομματισμό. Ο μεν κ. Μητσοτάκης, ονομάζει φοροκαταιγίδα αυτό που συμβαίνει σήμερα, μόνο που όλοι αυτοί οι φόροι εφευρέθηκαν και ίσχυσαν και στην περίοδο της Ν.Δ. Ο δε κ. Τσίπρας, μη έχοντας να δώσει τίποτα στη Θεσσαλονίκη, μιλάει για μείωση της ανεργίας, ενώ ξέρει ότι η μείωση προέρχεται από την φυγή των Ελλήνων στο εξωτερικό…».

Ρεπορτάζ: Nίκος Σταυρουλάκης

Πηγή: ΕΡΤ1

Keywords
Τυχαία Θέματα