Πολιτική αντιπαράθεση για την εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας

21:31 23/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε πεδίο αντιπαράθεσης εξελίχθηκε η συζήτηση επερώτησης της ΝΔ για την «Έξαρση Εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας«.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι «αδρανεί με αποτέλεσμα να έχει εκτοξευθεί η εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας -υποκύπτοντας σε μερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, που διατηρεί σχέσεις με αντεξουσιαστές και «μπαχαλάκηδες», ενώ ο αρμόδιος υπουργός, αντιγύρισε τα «πυρά» και κατηγόρησε τη ΝΔ

για «αδράνεια» και για «επιχειρήσεις εντυπώσεων» στα Εξάρχεια όταν ήταν κυβέρνηση .

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, απέκρουσε τις σχετικές αναφορές των βουλευτών της ΝΔ, και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, περί του «άβατου» των Εξαρχείων και για εκτίναξη της εγκληματικότητας εκεί, εξαιτίας της έλλειψης πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης, ενώ η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη, κατηγόρησε την ΝΔ ότι «θωπεύει ακροδεξιά αυτιά».

Ο κ. Τόσκας, τόνισε πως με βάση τα επίσημα στοιχεία των υπηρεσιών, καταγράφεται μείωση στα ποσοστά του «μεγάλου» εγκλήματος και αφού αναφέρθηκε στην αστυνομική επιχείρηση κατά της μαφίας των ναρκωτικών στα Εξάρχεια, απηύθυνε το ερώτημα πότε έγινε παρόμοια επιχείρηση επί των ημερών της Ν.Δ. Ακόμη είπε πως έγιναν 86 συλλήψεις «μπαχαλάκηδων» εντός του τρέχοντος έτους.

Ωστόσο, ο αρμόδιος υπουργός είπε πως παραμένει το πρόβλημα με τις κλοπές, που θα αντιμετωπιστούν με το το σχέδιο αναδιοργάνωσης της Αστυνομίας και την παρουσία περισσότερων Αστυνομικών στην περιοχή.

αίθουσα σύνταξης ert.gr
πηγή ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ Λάμπρος Παναγιώτου – Ζώης Κακκαβάς

Keywords
Τυχαία Θέματα