Ποινική δίωξη στον 42χρονο που συνελήφθη για τον ξυλοφαρμό φοιτητή

17:38 1/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Βαριές κατηγορίες απήγγειλε ο Εισαγγελέας εναντίον του στελέχους της Χρυσής Αυγής που συνελήφθη για την άγρια επίθεση σε βάρος φοιτητή στους Αμπελόκηπους χθες το απόγευμα. Σε βάρος του 42χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για ληστεία κατά συναυτουργία και επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία και παραπέμφθηκε ενώπιον του 14ου τακτικού ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε ολιγοήμερη προθεσμία

προκειμένου να απολογηθεί.

Ο 42χρονος κατηγορούμενος, φέρεται να είναι υπεύθυνος ασφαλείας των κεντρικών γραφείων του κόμματος και να είχε διατελέσει μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου στη Βουλή, όπου προσελήφθη το 2012.

Η καφετέρια-μπυραρία, στην οποία συνελήφθη το πρωί στους Αμπελοκήπους, όπως έγινε γνωστό απο την Αστυνομία, είναι στο όνομα της μητέρας του, ωστόσο ο ίδιος ήταν τις περισσότερες ώρες της μέρας εκεί.

Ο συλληφθείς στους αστυνομικούς αρνήθηκε ότι έχει σχέση με τον ξυλοδαρμό, αλλά αναγνωρίστηκε από αυτόπτη μάρτυρα ότι ήταν ένας από τους 3-4 χρυσαυγίτες που ξυλοκόπησαν μέχρι λιποθυμίας τον 24χρονο.

Ο φοιτητής διακομίστηκε και νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό.

«Τα φονικά τάγματα της Χρυσής Αυγής εμφανίστηκαν ξανά» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, όπου και επισημαίνεται ότι «δεν πρέπει το φάντασμα του νεοφασισμού να επιστρέψει σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Την επίθεση καταδίκασε και η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Υπενθυμίζεται ότι ο ξυλοδαρμός του φοιτητή σημειώθηκε λίγες ώρες μετά την επίθεση με μπογιές και βαριοπούλες στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Λ. Μεσογείων.

Ομάδα της Χρυσής Αυγής που βρισκόταν στην καφετέρια του 42χρονου επιτέθηκε στον φοιτητή επειδή τον θεώρησαν «ύποπτο» καθώς είχε στην πλάτη του ένα σακίδιο και τον χτύπησαν μέχρι λιποθυμίας στο κεφάλι και στο σώμα.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ,ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σχετική είδηση:Νοσηλεύεται ο σπουδαστής – αντιδράσεις με διαδήλωσηΣύλληψη δράστη

Keywords
Τυχαία Θέματα