Ποικιλία μανιταριών με άρωμα δεντρολίβανου και τυρί αρωματισμένο με κύμινο

12:05 13/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο chef de cuisine, Κωνσταντίνος Κωβαίος, ετοιμάζει για τη «Ραδιοτηλεόραση» ποικιλία μανιταριών με άρωμα δεντρολίβανου και τυρί αρωματισμένο με κύμινο.


Υλικά

Για τα μανιτάρια

1 κιλό μανιτάρια διάφορα (λευκά, πλευρώτους, shimeji, πορτομπέλο)1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο50 ml λευκό κρασί100 ml ζωμός λαχανικών100 ml σάλτσα demiglace1 κλωνάρι δεντρολίβανοΑλάτιΜαύρο πιπέριΣουσάμι λευκό και μαύρο

Για το τυρί

200 γραμμάρια τυρί cottage1
κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινοΛίγο φρέσκο θυμάριΑλάτιΠιπέριΕκτέλεσηΞεκινάμε πρώτα με το τυρί, ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.Κόβουμε τα μανιτάρια σε μεγάλα κομμάτια και σκουπίζουμε με πετσέτα ή χαρτί κουζίνας.Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε και τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 2-3 λεπτά.Σβήνουμε με το κρασί κι αφήνουμε να εξατμιστεί.Προσθέτουμε το ζωμό τη σάλτσα και το δεντρολίβανο και μαγειρεύουμε έως να δέσει η σάλτσα.Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.Σερβίρουμε τα μανιτάρια με τη σάλτσα τους και το τυρί στο κέντρο πασπαλίζοντας με το σουσάμι.

**Ο Κωνσταντίνος Κωβαίος είναι chef de cuisine στο ξενοδοχείο London στη Γλυφάδα και μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και της Παγκόσμιας Ένωσης Αρχιμαγείρων (WACS). Έχει επίσης εργαστεί σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα