ΠΟΕΙΔΔ: Στηρίζουμε την απεργία των έκτακτων αρχαιολόγων

15:11 5/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο πλευρό του Σωματείου Εκτάκτων Αρχαιολόγων του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, δηλώνει ότι βρίσκεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου στο Δημόσιο (ΠΟΕΙΔΔ).

Αφορμή για τη δήλωση αυτή, έδωσε η 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση του Σωματείου Εκτάκτων Αρχαιολόγων του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, για την Πέμπτη 06 και Παρασκευής 07 Ιουλίου 2017 για τους εργαζόμενους στη ΔΔΕΑΜ και στα προγράμματα της ψηφιοποίησης.

Η ΠΟΕΙΔΔ διεκδικεί:

• Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος και να συνεχιστεί η εργασία όλων των συναδέλφων. Να εξασφαλιστούν

τα απαιτούμενα κονδύλια για τη μισθοδοσία των εργαζομένων στην ψηφιοποίηση και να συνεχιστούν οι συμβάσεις.

• Να απομακρυνθούν οι εργολάβοι και οι ιδιωτικές εταιρείες από το ΥΠ.ΠΟ.Α. και τον πολιτισμό. Όχι στην εργολαβοποίηση του Πολιτισμού, όχι στην εκποίηση της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς.
• Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων σε όλους τους εργαζόμενους, χωρίς άλλες καθυστερήσεις.
• Να συνεχιστεί το έργο της ψηφιοποίησης των κινητών μνημείων του ΥΠ.ΠΟ.Α. και η καταγραφή του αρχαιολογικού πλούτου της χώρας.
• Άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων στο ΥΠ.ΠΟ.Α.
• Μόνιμη και Σταθερή δουλειά για όλους.

Ζητούμε από όλους τους συναδέλφους να συμπαρασταθούν στον αγώνα των εργαζομένων στο έργο της ΔΕΑΜ, με την παρουσία τους στην παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, στην οδό Μπουμπουλινας στις 11.30.

Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου να αναλάβει τις ευθύνες της και να επιδείξει την απαραίτητη πολιτική βούληση για τη συνέχιση των συμβάσεων».

Σχετική είδηση: Απεργούν στις 6 και 7 Ιουλίου οι έκτακτοι αρχαιολόγοι

Keywords
Τυχαία Θέματα