ΠΟΕ-ΟΤΑ: Καταγγελία για απευθείας αναθέσεις στην καθαριότητα

16:51 18/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε υψηλούς τόνους κινείται η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ με την οποία χρεώνει αρνητικές εξελίξεις στο θέμα της καθαριότητας στο Δήμο Λαμιέων.

Μάλιστα υπήρξε πρόταση από την αντιπολίτευση για συζήτηση του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο.

Το θέμα είχε τίτλο: «Η τραγική διήμερη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Λαμίας, τα αδιέξοδα που δημιουργούνται στη διαχείριση των απορριμμάτων, αιτίες και προοπτικές».

Σύμφωνα με την ομοσπονδία, το θέμα δεν συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο και καταγγέλλει τη δημοτική πλειοψηφία για μεθόδευση και για σκηνικό έντασης, μέχρι

να κλείσει η συνεδρίαση χωρίς να γίνει συζήτηση.

H ΠOE – OTA αναφέρει ότι έχουν απολυθεί 47 εργαζόμενοι της υπηρεσίας καθαριότητας, με στόχο την ιδιωτικοποίησή της, υπέρ συγκεκριμένου εργολάβου, ενώ συσσωρεύονται τα απορρίματα.

Τέλος, η ΠΟΕ-ΟΤΑ σημειώνει: «Δεν είναι τυχαίο που η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας και ο Ελεγκτής Νομιμότητας ακύρωσαν την απόφαση για «απευθείας ανάθεση με την διαδικασία της διαπραγμάτευσης» της καθαριότητας που πήρε η Δημοτική Αρχή.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στηρίζει των αγώνα των εργαζομένων και του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Λαμιέων για την επαναπρόσληψη των απολυμένων συμβασιούχων και την υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της υπηρεσίας καθαριότητας. Οι απειλές και οι ακρότητες της Δημοτικής Αρχής δεν μας τρομοκρατούν και δεν μας εκφοβίζουν.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. που εκτός των άλλων έχει προχωρήσει και σε προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας κατά και της νέας απόφασης για εκχώρηση της καθαριότητας σε εργολάβο για ένα (1) χρόνο αντί του υπέρογκου ποσού του 1.500.000 ευρώ, διαμηνύει στον Δήμαρχο Λαμιέων Νίκο Σταυρογιάννη ότι, θα μας βρίσκει συνέχεια μπροστά του…!!».

Φωτο αρχείου

Keywords
Τυχαία Θέματα