Ποδαρικό με νίκη μεγάλης αξίας για τον Πανσερραϊκό

20:31 31/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με νίκη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο φετινό πρωτάθλημα της Football league o Πανσερραϊκός κερδίζοντας με σκορ 2-1 τον Πανελευσινιακό.

Μια νίκη με πολλαπλή αξία για τα «λιοντάρια» που έπρεπε να αντιμετωπίσουν το άγχος της πρεμιέρας, το άσχημο κλίμα που δημιουργήθηκε μετά την τραγική εμφάνιση στο κύπελλο κόντρα στον Κισσαμικό, την κακή παράδοση κόντρα στην ομάδα της Ελευσίνας , τα «απόνερα» του αγώνα του περσινού πρωταθλήματος

με τον ίδιο αντίπαλο και τα προβλήματα τραυματισμών της ομάδας. Μια ομάδα που φέτος δεν έχει την πολυτέλεια να έχει απώλειες στο ρόστερ της (τραυματίας ο Ρούτσης, από τραυματισμό ο Παπατζίκος, έγινε αναγκαστική αλλαγή ο Στέβιτς). Με όλα αυτά τα δεδομένα και με το γεγονός ότι η ομάδα βρέθηκε νωρίς με την πλάτη στον τοίχο (οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 11ο με τον Ταμπάκη) η νίκη κόντρα στον Πανελευσινιακό αποδεικνύεται πολύτιμή και σημαντική, δεν μπορεί όμως από μόνη της να κρύψει τις αδυναμίες του φετινού Πανσερραϊκού που είναι δύσκολο να καλυφθούν από την προσπάθεια (που υπήρξε στο γήπεδο) προπονητή και παικτών του. Ευτυχώς για τους «κόκκινους» ο Ιανουάριος είναι κοντά και η ενίσχυση της ομάδας ειδικά στην θέση του σέντερ φορ κρίνεται επιτακτική.

Ανατροπή με Τάντις

Ο Πανελευσινιακός προηγήθηκε στο 11ο με τον Βασίλη Ταμπάκη, οι «κόκκινοι» βρήκαν όμως τα ψυχικά αποθέματα και ισοφάρισαν δύο λεπτά αργότερα με προσωπική ενέργεια του Γιώργου Κάκκο. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν στο πρώτο ημίχρονο, έχασαν αρκετές ευκαιρίες και σαν να μην έφτανε αυτό έχασαν και με τραυματισμό τον Στέβιτς. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα της Ελευσίνας ισορρόπησε το ματς, αλλά για να έρθει η ανατροπή χρειάστηκε η είσοδος του Ματίγια Τάντιτς. Ο μικρός αδερφός του Μπόζινταρ Τάντιτς πέρασε στο παιχνίδι στο 60ο και αποδείχθηκε η «χρυσή» αλλαγή του Παναγιώτη Διλμπέρη που ρίσκαρε και δικαιώθηκε. Ο νεαρός Σέρβος έκανε το ντεμπούτο του με τα «λιοντάρια» και στο 75ο έπειτα από προσωπική ενέργεια κέρδισε πέναλτι από τον Αρβανίτη. Ο Γιώργος Ιωαννίδης που ανέλαβε την εκτέλεση, νίκησε τον Αγριμάκη και διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Το φιλμ του αγώνα:

4ο Σουτ του Τσούτση η μπάλα κόντραρε σε παίκτη των φιλοξενουμένων και κατέληξε κόρνερ.

6ο Δυνατό σουτ του Κάκκο, η μπάλα πέρασε άουτ.

11ο ΓΚΟΛ! 0-1! Κόντρα στην ροή του ο αγώνα ο Βασίλης Ταμπάκης έκλεψε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε τον Μέλκα άνοιξε το σκορ.

13ο ΓΚΟΛ! 1-1! Άμεση απάντηση από τον Κάκκο. Ο 19χρονος μεσοεπιθετικός μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε και παρά την προσπάθεια του Αγριμάκη έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και ισοφάρισε.

16ο Απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Κάκκο, άουτ.

23ο Σουτ του Σταματάκη, η μπάλα πέρασε άουτ

25ο Σουτ του Τσούτση, μπλόκαρε τη μπάλα ο Αγριμάκης

33ο Σουτ του Τσουβαλτσίδη μπλόκαρε τη μπάλα ο Αγριμάκης.

40ο Σέντρα του Ιωαννίδη, κεφαλιά του Κάκκο, η μπάλα άουτ.

42ο Σουτ του Χατζηδημητρίου, απέκρουσε σε κόρνερ ο Αγριμάκης.

58ο Σουτ του Τσιμίκα, η μπάλα πέρασε άουτ.

61ο Σουτ, από τον Τσούτση και πάλι άουτ.

72ο Σουτ του Τσούτση ανάμεσα σε αμυντικούς η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι

74ο ΠΕΝΑΛΤΙ! Ο Τάντιτς μπήκε στην περιοχή και κερδίζει το πέναλτι από τον Αρβανίτη.

75ο ΓΚΟΛ! 2-1! Ο Γιώργος Ιωαννίδης εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ(Π.Διλμπέρης): Μέλκας, Τσουβαλτσίδης, Ιωαννίδης, Βοσκόπουλος, Καψάλης, Σιάκκας, Τσιμίκας, Χατζηδημητρίου(58ο Τάντιτς), Κάκκο(85ο Παπατζίκος), Στέβιτς(30ο λ.τ Κανούλας), Τσούτσης

Στον πάγκο: Ντουπρέ, Φουσού, Ανδρέου, Κτιστόπουλος

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ(Χ. Παντιώρας): Αγριμάκης, Κωνσταντινίδης, Τσίγκρος, Αρβανίτης, Τσούπρος, Ρόκας(64ο Κασνέτση), Σιλιγαρδάκης, Σταματάκης, Γραικός(80ο Κωστόπουλος), Αγγελούδης(54ο Ιορδανίδης), Ταμπάκης

Στον πάγκο: Δημόπουλος, Ναούμ, Κορομηλάς, Φελίπε

Διαιτητής: Μαλούτας (Ημαθίας) Βοηθοί: Γιάντσης (Ημαθίας), Τυριακίδης (Μακεδονίας)

Παναγιώτης Διλμπέρης :«Νίκη αφιερωμένη στον κόσμο»

Στον κόσμο του Πανσερραϊκού αφιέρωσε την πρώτη νίκη της ομάδας ο Παναγιώτης Διλμπέρης. Ο 42χρονος προπονητής είπε:

«Ήταν η πρεμιέρα του πρωταθλήματος με ότι συνεπάγεται αυτό στην οποία πρεμιέρα. Εμείς μπήκαμε με πάρα πολλά προβλήματα και αυτά αφορούσαν τους τραυματισμούς μικρούς και μεγάλους που έχουμε και την τιμωρία του Μαφουτά καθώς επίσης και αρκετά παιδιά που ήταν στην 18αδα όπως ο Κανούλας που προερχόταν από αποχή λόγω ίωσης. Έτσι λοιπόν επιλέξαμε σε αυτό το παιχνίδι έναν πιο γρήγορο σχηματισμό απέναντι σε μια ομάδα που θεωρούσαμε ότι μπορούσαμε να το έχουμε σαν πλεονέκτημα αυτό. Τα παιδιά μπήκαν καλά στο παιχνίδι, είχαμε ρυθμό, είχαμε υπομονή και πίστη στο παιχνίδι μας, όμως ήρθε το γκολ το οποίο φυσιολογικά θα έπρεπε να μας αποδιοργανώσει, εκεί πάνω πρέπει να τους δώσουμε πολλά συγχαρητήρια διότι αμέσως αντιδράσανε, κάναμε την ισοφάριση, και από εκεί και μετά εξακολουθήσαμε να πιέζουμε τον αντίπαλο και να δημιουργούμε ευκαιρίες και προϋποθέσεις. Ίσως θα μπορούσαμε στο σημείο αυτό στις τελικές μας προσπάθειες που επιχειρήσαμε πάρα πολλές φορές σουτ από μέση και μακρινή απόσταση, θα προτιμούσα εγώ, και αυτό θα βελτιώσουμε στη συνέχεια, το συνδυαστικό μας παιχνίδι. Προς το τελευταία εικοσάλεπτο επιλέξαμε το σχηματισμό 4-4-2 βάζοντας ένα ρίσκο γιατί θέλαμε τη νίκη, θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο, θέλαμε να ικανοποιήσουμε τον εαυτό μας και εν κατακλείδι δικαιωθήκαμε. Νομίζω ότι αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια σε αυτά τα παιδιά τα οποία είναι νέα παιδιά, έχουν τη στήριξη και τον σεβασμό από εμένα, αυτήν τη στιγμή βλέπω ότι έχουν τη στήριξη και τον σεβασμό και από τον κόσμο των Σερρών και θέλω να τους ευχαριστήσω πάρα πολύ γιατί τα υποστήριξαν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, τα έσπρωξαν κατά κάποιοι τρόπο και τους αφιερώνουμε αυτήν την πρώτη νίκη του πρωταθλήματος».

Χρήστος Παντιώρας: «Δεν υπήρχε πέναλτι».

Ο προπονητής του Πανελευσινιακού Χρήστος Παντιώρας είπε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΠΑΕ Πανσερραϊκός για τη φιλοξενία. Μπήκαμε πάρα πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο, είχαμε διαβάσει τον τρόπο ανάπτυξης του αντιπάλου, καταφέραμε σε κόντρα επίθεση να σκοράρουμε, με τη σέντρα κι ενώ ακόμα πανηγύριζαν οι ποδοσφαιριστές μας δεχθήκαμε την ισοφάριση και κάπου εκεί δεν είχαμε καθαρή σκέψη. Στο δεύτερο ημίχρονο βελτιώσαμε κάποια πράγματα, η ομάδα ήταν πάρα πολύ καλή μέσα στον αγωνιστικό χώρο, όμως ο διαιτητής με κάποια σφυρίγματα που κατά τη γνώμη μου ήταν λανθασμένα μας έβαλε στην περιοχή χωρίς λόγο. Δόθηκε ένα πέναλτι που δεν υπήρχε πέναλτι. Ο ποδοσφαιριστής Αρβανίτης που πήγε ο παίκτης του Πανσερραϊκού κι έπεσε πάνω του, δεν έκανε καμιά κίνηση, ούτε καν άπλωσε πόδι, δεν υπάρχει πέναλτι σε αυτήν την φάση και θα ήθελα να πω ότι σε ένα κόρνερ δικό μας ένας ποδοσφαιριστής του Πανσερραϊκού βρήκε τη μπάλα με το χέρι που είναι μέσα στην περιοχή και όφειλε ο διαιτητής να δώσει πέναλτι υπέρ μας. Κάτι άλλο που μου έκανε κακή εντύπωση, που για μένα έπρεπε να επαλειφθεί ο διαιτητής, οι φανατικοί φίλαθλοι του Πανσερραϊκού έβριζαν εν χορώ τον πρόεδρος μας τον κ. Δημόπουλο. Αυτό το καυτηριάζω και πρέπει και εσείς να το καυτηριάσετε γιατί είμαστε μια ομάδα που δεν έχει δώσει δικαίωμα στα τρία χρόνια που είμαστε στη Β εθνική και όλες οι ομάδες έχουν πει τα καλύτερα και για τη φιλοξενία και για τη συμπεριφορά της ομάδας. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Παναγιώτη, να του ευχηθώ καλή χρονιά και καλό στομάχι, είμαστε φίλοι από τις σχολές προπονητών και υγεία σε όλους τους ποδοσφαιριστές».

Όλα την Κυριακή στις 15:00μμ

Στις 15:00 της Κυριακής (06/11) θα διεξαχθούν όλα τα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής της Football League. Το πρόγραμμα: Κυριακή 6 Νοεμβρίου (15:00)

Τρίκαλα – Πανσερραϊκός

Σπάρτη – Απόλλων Σμύρνης

Καλλιθέα – Παναιγιάλειος

Πανθρακικός – Αναγέννηση Καρδίτσας

ΑΟ Χανιά – Αγροτικός Αστέρας

Άρης – Αιγινιακός

Λαμία – Κισσαμικός

Πανελευσινιακός – Αχαρναϊκός

ΟΦΗ – Καλλονή

φωτο Eurokinissi Τσούτσας Λάσκαρης

Keywords
Τυχαία Θέματα