Πλεονάσματα 1,5-2% του ΑΕΠ μετά το 2018 θέλει ο Χουλιαράκης

12:51 22/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Ελλάδα θα τιμήσει την δέσμευσή της για τα πρωτογενή πλεονάσματα-στόχους του προγράμματος αλλά προτιμά να έχει πολύ χαμηλότερα πλεονάσματα της τάξης του 1,5%-2% μακροπρόθεσμα μετά το 2018 τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

«Η δέσμευση είναι δέσμευση και θα τιμήσουμε τη δέσμευση για τα πρωτογενή πλεονάσματα για να δημιουργήσουμε αξιοπιστία,» τόνισε ο κ. Χουλιαράκης, μιλώντας στο συνέδριο του Economist

Conferences στο Λαγονήσι.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η κυβέρνηση προτιμά να έχει η χώρα πολύ χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 1,5-2% του ΑΕΠ μακροπρόθεσμα.

Επίσης, πρόσθεσε ότι στόχος είναι να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση ως το τέλος Οκτωβρίου.

Ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε ότι η σταθερότητα έχει αποκατασταθεί και οι δημοσιονομικοί στόχοι θα επιτευχθούν με τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί.

Ο κ. Χουλιαράκης αναφέρθηκε επίσης στα δυο πρώτα οικονομικά προγράμματα της χώρας, τονίζοντας ότι το μέγεθος της δημοσιονομικής προσαρμογής ήταν μεγάλο και η αναδιάρθρωση χρέους ήλθε αργά όταν η οικονομία ήταν ήδη σε ύφεση ενώ θα έπρεπε να ήταν εμπροσθοβαρής και το μείγμα των οικονομικών πολιτικών δεν ήταν σωστό.

Ενα άλλο λάθος ήταν ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν συνέπεσε με την αναδιάρθρωσή τους και την διαχείριση των προβληματικών δανείων, τόνισε.

Αναφορικά με τα επόμενα βήματα που θα πρέπει να γίνουν, ο κ.

Keywords
Τυχαία Θέματα