Π.Λαφαζάνης: «Ο Σόιμπλε μπλοφάρει με το Grexit» (audio)

15:54 15/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την εκτίμηση ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μπλοφάρει με το θέμα του Grexit έκανε ο Γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 και τους Ασπασία Βούζη και Βασίλη Πεκλάρη.

Υποστήριξε ότι η Γερμανία ενδιαφέρεται διακαώς για τη συνέχιση της παρουσίας της Ελλάδας

στην Ευρωζώνη. «Κάνουν μεγάλο λάθος όσοι θεωρούν ότι ο Γερμανός υπουργός οικονομικών είναι υπέρ του Grexit» ανέφερε και πρόσθεσε ότι «αν η Ελλάδα φύγει από την Ευρωζώνη, τον Σόιμπλε θα τον κρεμάσουν στη Γερμανία γιατί θα έχει αποτύχει σε τρία προγράμματα». Ωστόσο, προέτρεψε «να σκεφτούμε με όρους εθνικής επιλογής και να κάνουμε τη δική μας προσπάθεια έξω από κηδεμονίες και νεο-αποικιακές καταστάσεις».

Αναφερόμενος στην πορεία της δεύτερης αξιολόγησης επεσήμανε ότι «σημαίνει πολύ σκληρά μέτρα». «Η Ελλάδα θα δεχθεί τη χαριστική βολή. Αν έχουμε αξιολόγηση με σκληρά μέτρα μπαίνουμε σε τροχιά πτώχευσης, αν δε είναι και το ΔΝΤ, η κατάσταση θα είναι εφιαλτική» τόνισε.

Παράλληλα, σημείωσε πως αν η Ελλάδα δε βγει στις αγορές στο τέλος του 2017, αρχές 2018, η πτώχευση είναι προ των πυλών. «Έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα στη Σκύλα και τη Χάρυβδη. Είναι και οι δύο κακές επιλογές για αυτό γίνεται πιο επιτακτικό και αναγκαίο να αλλάξουμε πορεία». «Χρειαζόμαστε μια μεγάλη ανατροπή. Το εθνικό νόμισμα το συζητάμε γιατί πάμε από το κακό στο χειρότερο και γιατί πρέπει να μπούμε σε μια τροχιά ανάκαμψης. Το εθνικό νόμισμα θα αρχίσει μια αναζωογονητική διαδικασία για τη χώρα» εξήγησε.

Άσκησε σκληρή κριτική στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα ο οποίος χαρακτήρισε «απόλυτη καταστροφή» την επιστροφή στη δραχμή. «Ο κ. Στουρνάρας έκανε παραλήρημα στη Βουλή. Είναι υπεύθυνος για μεγάλα σκάνδαλα και έπρεπε να τον συλλάβουν. Κι όμως είναι διοικητής της ΤτΕ και τρομοκρατεί το λαό μέσα από τη Βουλή. Έπρεπε να ξεσηκωθούν και οι πέτρες μέσα στη Βουλή, γιατί έπρεπε να δίνει το στίγμα ενός νηφάλιου και επιστημονικού λόγου και όχι να κάνει κηρύγματα προκειμένου να εκφοβίσει τους Έλληνες. Πρέπει να γίνεται κόσμια η πολιτική αντιπαράθεση και η επιστημονική, πάνω στη βάση της οικονομικής επιστήμης. Αυτά τα έχει γράψει στα παλιά του τα παπούτσια» ανέφερε.

Ερωτηθείς σχετικά με το κάλεσμα του Αλέκου Αλαβάνου για συμπόρευση εξήγησε ότι o ίδιος, εδώ και πάρα πολύ καιρό, υποστηρίζει την ανάγκη να διαμορφωθεί ένα μεγάλο, ευρύ μέτωπο όλων των αντιμνημονιακών δυνάμεων. «Συνεργασία ζητάμε, όχι οργανωτική ενοποίηση. Συνεργασία διαφορετικών κομμάτων, οργανώσεων και τάσεων που μπορούν να βρουν κοινή πορεία και πρόγραμμα. Με αυτά μπορούμε να συμφωνήσουμε και με την “Πλεύση Ελευθερίας” και με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, θα πρόσθετα και το ΚΚΕ αν δεν είχε αυτή την εμμονική στάση. Δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο για να μη γίνει η συμπόρευση και δεν περισσεύει και κανένας» συμπλήρωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα