Πιθανόν εντός της ημέρας η απόφαση για τον Τούρκο στρατιωτικό (video)

15:50 5/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ενδεχομένως και εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί απόφαση στο αίτημα του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για χορήγηση ή μη προσωρινής διαταγής που θα «παγώσει» προσωρινά την παροχή ασύλου στον Τούρκο συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, με το οποίο διέφυγε μαζί με άλλους 7 στη χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στη γείτονα.

Το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η διαδικασία ακρόασης στο Διοικητικό Εφετείο κατά τη διάρκεια της οποίας κατέθεσαν τις απόψεις τους οι δυο πλευρές.

Το Υπουργείο εκπροσωπήθηκε από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, ενώ η πλευρά του Τούρκου λοχαγού

από το Ελληνικό Συμβούλιο Προσφύγων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νομικοί παραστάτες του υπουργείου υποστήριξαν ότι πρέπει να χορηγηθεί η προσωρινή διαταγή για λόγους δημοσίου συμφέροντος και προκειμένου να μη διαταραχθούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Από την πλευρά του Τούρκου επισημάνθηκε ότι η απόφαση χορήγησης ασύλου είναι πλήρως εμπεριστατωμένη και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να ανατραπεί ενώπιον οποιουδήποτε δικαστηρίου. Σημειώθηκε, επίσης, ότι η ελληνική πολιτεία έχει υποχρέωση να προστατεύει ανθρώπους που καταφεύγουν σε αυτή λόγω κινδύνων, βασανιστηρίων ή και της ίδιας τους της ζωής από άλλα κράτη.

Ο Τούρκος λοχαγός δεν παρέστη στη διαδικασία ενώ, όπως έγινε γνωστό, η συζήτηση επί της κύριας προσφυγής του Δημοσίου θα γίνει στις 15 Φεβρουαρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα