Πιθανή νέα διαγραφή χρέους εκτιμά ο Φ. Κουβέλης

14:08 3/4/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Πιθανή, θεωρεί ο Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, τη νέα διαγραφή χρέους για την Ελλάδα, λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη και τις γερμανικές εκλογές. Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ,
απέρριψε περαιτέρω περικοπές μισθών συντάξεων, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει στήριξη από την Ε.Ε. για την εφαρμογή αναπτυξιακών προγραμμάτων και επενδυτικών πρωτοβουλιών και εκτίμησε ότι τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης θα έρθουν προς το τέλος του έτους.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, θεωρεί απίθανη την πολιτική υποστήριξη περαιτέρω μέτρων σταθεροποίησης από την Αντιπολίτευση και παραπέμποντας στον πρόσφατο σχηματισμό «κοινού πολιτικού μετώπου» του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, τόνισε πως θα είναι αδύνατο να γίνουν εποικοδομητικές συνεννοήσεις με την αξιωματική αντιπολίτευση.

Αναφορικά με τα μέτρα διάσωσης της Κύπρου, ξεκαθάρισε ότι το μοντέλο αναγκαστικής εξυγίανσης του κυπριακού τραπεζικού συστήματος, που τώρα θέλουν να εφαρμόζουν κάθε τόσο, δεν επιτρέπεται να γίνει αποδεκτό και πως είναι μεγάλος και υπαρκτός ο κίνδυνος να ζημιωθεί το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα.

Χαιρετίζει, ωστόσο, το γεγονός ότι, στην περίπτωση της Κύπρου, δεν θίγονται οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ, ενώ θεωρεί πως υπήρξε αναγκαία μια λύση του προβλήματος εντός της ευρωζώνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα