Πιο κοντά σε συμφωνία τράπεζες και Σκλαβενίτης για Μαρινόπουλο

11:33 8/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι τράπεζες και η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης έκαναν περισσότερα βήματα σύγκλισης το προηγούμενο διάστημα και δεν αποκλείεται να καταλήξουν σε συμφωνία εντός της τρέχουσας εβδομάδας που θα ανοίξει τον δρόμο για την διάσωση της Μαρινόπουλος σύμφωνα με ενήμερο τραπεζίτη.

Γι’ αυτό τον σκοπό, οι τράπεζες θα προσφέρουν τα

απαιτούμενα κεφάλαια για την χρηματοδότηση της Μαρινόπουλος μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου που θα εκδικασθεί η αίτηση της για υπαγωγή στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. Η οικογένεια Μαρινόπουλου αναμένεται να προσφέρει στις τράπεζες τις απαραίτητες εγγυήσεις ώστε να προχωρήσουν στην ενδιάμεση χρηματοδότηση που εκτιμάται σε 15 εκ. ευρώ περίπου.

Η ενδεχόμενη συμφωνία των τραπεζών με την Σκλαβενίτης περιλαμβάνει την χρηματοδότηση της τελευταίας ώστε να μπεί ως στρατηγικός επενδυτής σε σχήμα που θα ελέγχει την Μαρινόπουλος. Ολα αυτά υπό την προϋπόθεση ότι η τελευταία θα ενταχθεί στο άρθρο του πτωχευτικού κώδικα και οι προμηθευτές θα δεχτούν να μειώσουν τις απαιτήσεις τους κατά ένα σημαντικό ποσοστό, π.χ. 40% με 50%.

Σημειώνεται ότι τουλάχιστον το 60% των πιστωτών της Μαρινόπουλος θα πρέπει να δώσουν την συγκατάθεσή τους στο δικαστήριο στα μέσα Σεπτεμβρίου στη σχετική συμφωνία διάσωσης που περιλαμβάνει το «κούρεμα».

Keywords
Αναζητήσεις
σκλαβενιτης
Τυχαία Θέματα