«Πέτα στα όνειρά σου – ο Θ.Βουτσικάκης συναντάει τη Λ.Νικολακοπούλου» στο ΜΜΘ

17:38 8/4/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Θοδωρής Βουτσικάκης, ένας από τους πιο ιδιαίτερους τραγουδιστές της νέας γενιάς, ερµηνεύει µε ευαισθησία και δύναµη τα εµβληµατικά τραγούδια της σπουδαίας Λίνας Νικολακοπούλου. Η πρεµιέρα αυτής της συνεργασίας θα πραγµατοποιηθεί στη γενέθλια πόλη του τραγουδιστή, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Μ1 – Αίθουσα Φίλων της Μουσικής) στις 30 Απριλίου 2018.

Η συναυλία διοργανώνεται από το Κέντρο Πολιτισµού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και το σύνολο των εσόδων της θα διατεθεί στο Ελληνικό Παιδικό

Χωριό, στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης. Μετά την πανθοµολογούµενη επιτυχία που κατέγραψε στο µιούζικαλ “Ερωτόκριτος”, ο Θοδωρής Βουτσικάκης ξεκινά την πρώτη προσωπική περιοδεία του ανά την Ελλάδα µε τίτλο “Πέτα στα όνειρά σου”, έχοντας στις αποσκευές του µια πολύτιµη ανθολογία των τραγουδιών της Λίνας Νικολακοπούλου,
τα οποία καθόρισαν τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες της ελληνικής µουσικής. Πολύ σύντοµα, ο Θ.Βουτσικάκης και η Λ. Νικολακοπούλου θα κυκλοφορήσουν τη νέα κοινή δισκογραφική δουλειά τους σε µουσική του Nicola Piovani. Η πρώτη συνάντηση των δύο καλλιτεχνών πραγµατοποιήθηκε το 2014 και δροµολόγησε τη συµµετοχή του Θεσσαλονικιού τραγουδιστή σε δύο σηµαντικά ποιητικά µουσικά αφιερώµατα που ετοίµασε η στιχουργός για τον ποιητή Γ.Σαραντάρη και 8 εµβληµατικούς Ρώσσους ποιητές (σε µουσική Δάφνης Αλεξανδρή) και στις βραδιές λόγου και µουσικής που διοργάνωσε και επιµελήθηκε τα τελευταία χρόνια η ίδια. Στο πρόγραµµα της συναυλίας περιλαµβάνονται τραγούδια-σταθµοί από την 35χρονη πορεία της Λίνας Νικολακοπούλου σε µουσική Μίκη Θεοδωράκη, Σταµάτη Κραουνάκη, Γιάννη Σπανού, Μάνου Χατζιδάκι, Lucio Battisti, Ara Dinkjian, Νίκου Κυπουργού, Ευανθίας Ρεµπούτσικα, Νίκου Αντύπα κ.α., καθώς και συνθέσεις του Nicola Piovani σε ακυκλοφόρητα τραγούδια µε πρωτότυπους στίχους στα ελληνικά της στιχουργού. Τον Θοδωρή Βουτσικάκη συνοδεύει επί σκηνής 4µελής ορχήστρα.
Προσκεκληµένος στην πρεµιέρα της περιοδείας στο ΜΜΘ θα είναι ο Αντώνης Σουσάµογλου, Α’ βιολί της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και συνθέτης.

Θα προβληθεί πρωτότυπο οπτικό υλικό σχεδιασµένο από τους Fly Theater.

Εισιτήρια: 10 και 5 ευρώ Μαθητές/Φοιτητές/Άνεργοι – Είσοδος Ελεύθερη µε επίδειξη της αντίστοιχης ταυτότητας
Πληροφορίες – Προπώληση: τηλ.2310 895938-9, www.tch.gr, Πωλητήριο Πλ.Αριστοτέλους
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Κέντρο Πολιτισµού – Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
ΟΛΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ (Φίλυρο, Θεσσαλονίκη)
Παίζουν οι µουσικοί:
Γρηγόρης Σηµαδόπουλος – πιάνο, µελόντικα
Βασίλης Παναγιωτόπουλος – drums
Λένα Τζαµπάζη – κιθάρες
Στέλλα Τέµπρελη – τσέλο
Καλλιτεχνική Επιµέλεια – Επιλογή Τραγουδιών: Λίνα Νικολακοπούλου
Σχεδιασµός ήχου και Ηχοληψία: Γιώργος Μουταφτσής
Σχεδιασµός και Χειρισµός φώτων: Μαρία Βενετάκη
Σχεδιασµός Oπτικού Υλικού: Fly Theatre
Οργάνωση & Διεύθυνση παραγωγής: Αναστασία Ταµουρίδου – ARTος & Θέαµα

Βιογραφικό Θοδωρή Βουτσικάκη
O Θοδωρής Βουτσικάκης, ένας από τους πιο σηµαντικούς τραγουδιστές της νέας γενιάς, ερµήνευσε τον ρόλο τίτλου στη µεγάλη επιτυχία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής «Ερωτόκριτος», σε µουσική Δηµήτρη Μαραµή.
Έχει συνεργαστεί µεταξύ άλλων µε τους Σταύρο Ξαρχάκο, Λίνα Νικολακοπούλου, Χρήστο Λεοντή, Dulce Pontes, Μάριο Φραγκούλη, Δάφνη Αλεξανδρή, Luis Borda, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και έχει εµφανιστεί
σε σηµαντικούς χώρους όπως το Ηρώδειο, το Θέατρο Επιδαύρου, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, το Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης κ.α.
Ο πρώτος του προσωπικός δίσκος «Αισθηµατική ηλικία» (µουσική Δηµήτρη Μαραµή) απέσπασε εξαιρετικές κριτικές, ενώ έχει συµµετάσχει στους δίσκους «Φλόγα που καίει», «Aleli, De Creta a Buenos Aires», «Στον αέρα του Μελωδία» (Τυχερό Αστέρι) κλπ. Κάτοχος διπλώµατος Μονωδίας (Θάλεια Μαυρίδου | Ωδείο Φίλιππος Νάκας) και πτυχίου Νοµικής (ΑΠΘ | Υποτροφία Ι.Κ.Υ), παρακολούθησε επίσης µαθήµατα µοντέρνου τραγουδιού (Ceris Deveril | Arts
Educational Schools London | Υποτροφία Arnaoutis Foundation), musical performance (Σία Κοσκινά | PMTP) και υποκριτικής (Χρήστος Παπαστεργίου | Μεταµορφώσεις).

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα