Περιπετειώδης σύλληψη μεγαλεμπόρου κοκαΐνης στη Θεσσαλονίκη

13:34 15/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τρία μέλη οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, μεταξύ των οποίων και ένα ηγετικό στέλεχος, συνέλαβαν, με περιπετειώδη τρόπο, αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τρεις αλλοδαπούς, δύο άντρες και μία γυναίκα αλβανικής

καταγωγής, ηλικίας 38, 37 και 31 ετών, εκ των οποίων ο 38χρονος αποτελεί ηγετικό στέλεχος κυκλώματος, που αποθήκευε και διακινούσε ναρκωτικές ουσίες -κυρίως κοκαΐνη- σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.
Ο 37χρονος Αλβανός με τη γυναίκα του και το 9 μηνών βρέφος τους ξεκίνησε φορτωμένος με τα ναρκωτικά στο αυτοκίνητό του από την Αθήνα και ήρθε για να τα παραδώσει στον 38χρονο, που ζει στη Θεσσαλονίκη. Το ραντεβού είχε κλειστεί έξω από ένα μεγάλο πολυκατάστημα, στην περιοχή της Μενεμένης και η παρακολούθηση των αστυνομικών ήταν διακριτική. Όταν ολοκληρώθηκε η μεταξύ τους διακίνηση, οι αστυνομικοί αποφάσισαν να επέμβουν. Ο 38χρονος, όμως, που παρέλαβε τα ναρκωτικά δεν είχε σκοπό να συλληφθεί και έτσι εμβόλισε δυο περιπολικά, ενώ στη συνέχεια βγήκε από το αυτοκίνητο και στην προσπάθειά του να ξεφύγει τρέχοντας, παρέσυρε και έριξε στο έδαφος μια 56χρονη γυναίκα, που έτυχε να περνά από το σημείο. Όταν τελικά τον έφτασαν οι αστυνομικοί, προέβαλε ισχυρή αντίσταση, προτού τον ακινητοποιήσουν.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 38χρονος είχε επιφορτιστεί με το ρόλο της αποθήκευσης – απόκρυψης και διακίνησης των ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών. Στο σπίτι του στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν και άλλα μικροδέματα κοκαΐνης συνολικού βάρους 237 γραμμαρίων, καθώς και 1000 ευρώ, ενώ συνελήφθη και η σύζυγός του που ήταν στο σπίτι.
Στο δεύτερο αυτοκίνητο, όπου επέβαινε το ζευγάρι, βρέθηκαν ένα δέμα με 110 γραμμάρια κοκαΐνης και 26000 ευρώ, ενώ δεν συνελήφθη η μητέρα του βρέφους, καθώς από την προανάκριση προέκυψε ότι δεν γνώριζε το παραμικρό για τα ναρκωτικά που υπήρχαν στο αυτοκίνητο.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, αντίσταση, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και σωματικές βλάβες.

Keywords
Τυχαία Θέματα