Περιοδεία με συζητήσεις και αντιδράσεις

09:17 26/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο Ηράκλειο και το Λασίθι περιοδεύει σήμερα ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης. Το πρωί συναντάται με τον περιφερειάρχη Κρήτης και το δήμαρχο Ηρακλείου, στη συνέχεια και πάει στον Άγιο Νικόλαο και μετά στην Ιεράπετρα, όπου θα εγκαινιάσει την αγροτική έκθεση.

Χθες στο Τυμπάκι επικράτησε ένταση όταν ο κ. Τσιρώνης τροποποίησε το δρομολόγιο του, κατευθυνόμενος προς το συσκευαστήριο των βιοκαλλιεργητών της Μεσαράς, όπου αγρότες

της περιοχής, τον αποδοκίμασαν και πέταξαν ντομάτες στην είσοδο του τυποποιητηρίου. Τελικά ο υπουργός συναντήθηκε μαζί τους, τους τόνισε πως η επίσκεψη του στο Τυμπάκι είχε θεματικό χαραχτήρα, και αφορούσε αποκλειστικά παραγωγούς βιολογικών προϊόντων, που είναι ο τομέας αρμοδιότητας του.
Με αφορμή τα επεισόδια ο ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η επίσκεψη του κ. Τσιρώνη, «δεν θα αμαυρωθεί ούτε θα επισκιαστεί, ως προς την ουσία και το περιεχόμενο της, από τις αντιδράσεις και πρακτικές μιας μειοψηφίας, που δεν επιθυμεί το διάλογο και σαφώς δεν εκπροσωπεί ούτε εκφράζει τον αγροτικό κόσμο της Κρήτης».
«Τα προβλήματα και οι παθογένειες δεκαετιών- τονίζει- δεν θα επιλυθούν με κραυγές, αλλά με ουσιαστικό διάλογο και κατανόηση της αναγκαιότητας να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα, μακριά από όλα τα λάθη και τις στρεβλώσεις του χθες».

Keywords
Τυχαία Θέματα