Περιμένουν να «μιλήσει» το DNA του νεκρού εμβρύου

12:06 14/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνεχίζονται οι έρευνες τόσο της αστυνομίας όσο και της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας προκειμένου να διελευκανθεί η μακάβρια υπόθεση ανεύρεσης νεκρού εμβρύου σε εργοστάσιο ανακύκλωσης αποβλήτων, λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη.
Το έμβρυο, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, βρέθηκε με τον πλακούντα, ήταν κάτω των 28 εβδομάδων, ήταν αγόρι και η γυναίκα που το κυοφορούσε είτε απέβαλλε είτε γέννησε πρόωρα.

Οι αρχές προσπαθούν να διαπιστώσουν αν το έμβρυο, που είχε σχηματιστεί κανονικά, ήταν ή δεν ήταν νεκρό όταν διεκόπη η κύησή του.
Ο ιατροδικαστής Χρήστος Κραβαρίτης έλαβε

δείγμα από τα σπλάχνα και τον πλακούντα, αλλά και δείγμα DNA ούτως ώστε, όταν βρεθούν από την αστυνομία 2,3 ή και περισσότεροι ύποπτοι να υπάρξει διασταύρωση των στοιχείων και να ταυτοποιηθεί η γυναίκα που το κυοφορούσε ή/και ο βιολογικός πατέρας.
Οι αστυνομικές έρευνες επικεντρώνονται σε κέντρα υγείας, νοσοκομεία και κλινικές όπου η γυναίκα μπορεί να απευθύνθηκε για ιατρική βοήθεια λόγω της κατάστασής της.
Επίσης, ελέγχονται τα δρομολόγια των φορτηγών που μετάφερουν από όλους τους δήμους του ν.Λάρισας τα ανακυκλώσιμα σκουπίδια στο εργοστάσιο ανακύκλωσης αποβλήτων στη Γυρτώνη, όπου βρέθηκε το έμβρυο.
Το γεγονός ότι βρέθηκε στο συγκεκριμένο εργοστάσιο δείχνει ότι πετάχτηκε τυλιγμένο σε πλαστική σακούλα σε κάδο ανακύκλωσης και όχι σε κοινό κάδο (όπου το πιθανότερο είναι να μην βρισκόταν ποτέ).
Δεν αποκλείεται ο πρόωρος τοκετός ή η αποβολή του εμβρύου να έγινε σε σπίτι.
Όταν ένα έμβρυο γεννιέται ή αποβάλλεται νεκρό σε νοσοκομείο ή σε ιδιωτική κλινική που τηρεί όλα τα προβλεπόμενα, τότε είτε γίνεται ταφή από τους γονείς είτε αποτεφρώνεται σε ειδικούς κλιβάνους.

Keywords
Τυχαία Θέματα