Π.Ε.Δ –Γ. Βοσκόπουλος: «Το Φθινόπωρο του 2019, οι αυτοδιοικητικές εκλογές»

15:56 31/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Φθινόπωρο του 2019 θα διεξαχθούν οι εκλογές της αυτοδιοίκησης για τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με την διαβεβαίωση που έδωσε την περασμένη εβδομάδα ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, σε συνάντηση που είχε με την διοίκηση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε) .

Αυτό έκανε γνωστό, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ) Δυτικής Μακεδονίας και Δήμαρχος Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος

, λίγο πριν την συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι, στα γραφεία της Π.Ε.Δ στην Κοζάνη.

Ο κ. Βοσκόπουλος ανέφερε ότι στην συζήτηση που έγινε, υπογραμμίστηκε ότι «θα υπάρξει νομοθετική παρέμβαση για το θέμα και είναι πιθανό να συμπέσουν οι Βουλευτικές εκλογές με τις αυτοδιοικητικές εκλογές το Φθινόπωρο του 2019, εφόσον όπως ευελπιστεί η Κυβέρνηση, εξαντληθεί η Κυβερνητική θητεία που λήγει τον Σεπτέμβριο του 2019».

Στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ Δυτ. Μακεδονίας, έγινε επίσης ενημέρωση για την πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Coal Platform που αφορά Περιφέρειες με λιγνιτικά χαρακτηριστικά που βρίσκονται σε φάση μετάβασης, κάτι που «αποτελεί μία διέξοδο με φως, για να στηριχθεί αναπτυξιακά η περιοχή», όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά, η Αντιπρόεδρος της Ένωσης και πρώην Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου. Την εκτίμηση αυτή, σχετικά με την ιδιαίτερη σημασία της πλατφόρμας μετάβασης των ανθρακοφόρων περιοχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης , έκανε και ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, επισημαίνοντας ότι « η Δυτική Μακεδονία έχει ενταχθεί πιλοτικά μαζί με άλλες 3(τρείς) ευρωπαϊκές περιφέρειες, στις χρηματοδοτικές δράσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής». Στο πλαίσιο αυτό γίνονται και θα συνεχισθούν και το επόμενο διάστημα , συναντήσεις εργασίας και επαφές σε Στρασβούργο, Βρυξέλλες και Δυτική Μακεδονία και μάλιστα στις 26- 28 Φεβρουαρίου, θα κατατεθεί ο πρώτος βασικός σχεδιασμός της Δυτ. Μακεδονίας στις Βρυξέλλες.

Οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης συζήτησαν και για το θέμα του οικοπέδου, σχετικά με την στέγαση της Π.Ε.Δ στην Κοζάνη. Με την απόφαση της αγοράς του οικοπέδου, πρόκειται να αξιοποιηθούν τα κεφάλαια που έχουν συγκεντρωθεί τα προηγούμενα χρόνια , για τον σκοπό αυτό. Σε δηλώσεις του μάλιστα, ο κ. Βοσκόπουλος επεσήμανε ότι «υπάρχουν επαρκή κεφάλαια, για την αναζήτηση ενός οικοπέδου 250-300 τ.μ στην Κοζάνη, το οποίο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες που υπάρχουν»

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης Μαυρίδης

Keywords
Τυχαία Θέματα