Π.Ε.Δ Δυτ. Μακεδονίας : Αποτίμηση του Αναπτυξιακού Συνεδρίου

15:22 18/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην αποτίμηση του πρόσφατου Αναπτυξιακού συνεδρίου στην Κοζάνη, για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Δυτικής Μακεδονίας , προχώρησε το μεσημέρι η διοίκηση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ) σε συνεδρίαση της , έχοντας «στραμμένη» πλέον την προσοχή της στην υλοποίηση των όσων ανακοινώθηκαν από τον Πρωθυπουργό και του Υπουργούς , όπως τόνιστηκε χαρακτηριστικά από τους περισσότερους αυτοδιοικητικούς.

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ Δυτικής Μακεδονίας

και Δήμαρχος Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος, ανέφερε ότι «είναι θετική εξέλιξη η ανακοίνωση του Πρωθυπουργού σχετικά με το ειδικό μειωμένο τιμολόγιο της ΔΕΗ για νοικοκυριά και επιχειρήσεις στην περιοχή», κάτι που όπως επεσήμανε ήταν παλαιότερη δική του πρόταση . Ωστόσο ο κ. Βοσκόπουλος έκανε λόγο για «φιέστα» σε ότι αφορά το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο και σημείωσε ότι «δεν υπήρξε διάλογος με τους φορείς».

Εν τω μεταξύ, την υλοποίηση των δεσμεύσεων της Κυβέρνησης που δόθηκαν στην διάρκεια του διήμερου αναπτυξιακού Συνεδρίου την περασμένη εβδομάδα, ζήτησε ο Δήμαρρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης , υπογραμμίζοντας ότι «από όσα θα γίνουν πραγματικότητα το επόμενο διάστημα, θα κριθεί ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί». Σε δηλώσεις του, ο κ. Ζαμανίδης, εξέφρασε την ανησυχία του για την ΔΕΗ και την πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων, ενώ κάλεσε τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας να συγκαλέσει το συντονιστικό που έχει δημιουργηθεί για να συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις που υπάρχουν.

Την εκτίμηση ότι πρέπει να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους και να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, τις οποίες χρειάζεται να στηρίξει και η Πολιτεία για την ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας, έκανε ο Δήμαρχος Σερβίων- Βελβεντού Αθανάδιος Κοσματόπουλος. Στάθηκε ιδιαίτερα στις ιδιωτικές επενδύσεις στην περιοχή του Δήμου, με την ανάπτυξη της λίμνης, τα τυροκομεία, το Ινστιτούτο Φυτικής Παραγωγής , αλλά και την αξιοποίηση του τοπικού Ορυχείου.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης Μαυρίδης

Keywords
Τυχαία Θέματα