ΠΑΣΟΚ κατά διαφωνούντων της Κ.Ε. – Πρωτοβουλίες ενόψει Συνεδρίου

20:36 24/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Δούρειους ίππους του ΣΥΡΙΖΑ» χαρακτήρισε η Χαριλάου Τρικούπη τα στελέχη που διαφώνησαν ανοικτά στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ με τους όρους του προγραμματικού συνεδρίου της ΔΗΣΥΜ τον Ιούνιο. Πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της συσπείρωσης της παράταξης αναμένεται να αναλάβει η Φώφη Γεννηματά.

Πολιτικές πρωτοβουλίες αναμένεται να αναγγείλει η Φ. Γεννηματά στην Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

για την πραγματοποίηση του Πολιτικού, προγραμματικού συνεδρίου. Μετά την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ το Σάββατο, η οποία έγινε σε συγκρουσιακό κλίμα και με διαφωνίες από τον γραματέα του ΠΑΣΟΚ Στέφανο Ξεκαλάκη και τον Ευρωβουλευτή, Νίκο Ανδρουλάκη που ζήτησαν είτε ιδρυτικό συνέδριο, είτε ανοιχτή συνδιάσκεψη.

«Η αντιπαράθεση είναι θέμα διαδικασιών παρά γενικής στρατηγικής» είπε στην ΕΡΤ ο Κώστας Σκανδαλίδης, επισημαίνοντας: «…οι διαφορες είναι περί όνου σκιάς, θα προχωρήσουμε».

Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη έκαναν λόγο για μηχανισμούς στελεχών που ενώ εμφανίζονται ως «νέα», χρησιμοποιούν τις πιο παλιές και καταδικασμένες πρακτικές στο όνομα της εξυπηρέτησης προσωπικών στόχων: «Επέλεξαν να μετατραπούν – απροσχημάτιστα πια – σε δούρειους ίππους έξω – παραταξιακών συμφερόντων επιχειρώντας να ανακόψουν την ανοδική πορεία της παράταξης και να δράσουν ουσιαστικά ως χορηγοί του καταρρέοντος ΣΥΡΙΖΑ».

«Θεωρώ, ότι όλες οι απόψεις είναι πάνω στο τραπέζι, πλέον κανείς δεν μπορεί να θεωρεί ότι έχει το αλάθητο του Πάπα, καλό είναι να συζητάμε για να οδηγούμαστε και σε αποφάσεις», ανέφερε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Ξεκαλάκης.

Το συνέδριο που προγραμματίζεται για το τέλος Ιουνίου, θα είναι ανοιχτό σε φορείς και στελέχη του ευρύτερου κεντροαριστερού χώρου και θα μετέχουν στελέχη από τα κόμματα-φορείς της Συμπαράταξης και από την κοινωνία, εκλεγμένοι από την Αυτοδιοίκηση, κοινωνικούς -επαγγελματικούς φορείς, καθώς και κινήματα.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Keywords
Τυχαία Θέματα