Παροχές προβλέπει ο προϋπολογισμός Ρέντσι για το 2017

17:31 16/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2017 παρουσίασε o Ματέο Ρέντσι που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την ανανέωση σειράς συλλογικών συμβάσεων, νέες προσλήψεις στο Δημόσιο και κλείσιμο της υπηρεσίας του Δημοσίου που έως τώρα εισέπραττε τις οφειλές των πολιτών προς το ιταλικό κράτος.

Σύμφωνα με το σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού, η υπηρεσία Equitalia καταργείται και αντικαθίσταται από έναν νέο κρατικό οργανισμό, ο οποίος θα εισπράττει τα χρήματα που οι Ιταλοί οφείλουν στο κράτος, με χαμηλότερους, όμως, τόκους και πρόστιμα από εκείνα που ίσχυαν μέχρι σήμερα.

• Θα διατεθούν

μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, 20 δις ευρώ για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας με φορολογικές εκπτώσεις για τους επιχειρηματίες που θα αποφασίζουν να ανανεώνουν τον τεχνολογικό εξοπλισμό τους.

• Χορηγείται η 14η σύνταξη στους πολίτες με μηνιαίες απολαβές που δεν ξεπερνούν τα 1000 ευρώ τον μήνα, όπως και η δυνατότητα πρόωρης συνταξιοδότησης για τους ασφαλισμένους με 35 χρόνια ένσημα, οι οποίοι είναι τουλάχιστον εξήντα τριών ετών. Θα πρέπει, όμως, να ζητήσουν δάνειο (για να καλύψουν την διαφορά που προκύπτει από την πρόωρη συνταξιοδότηση), το οποίο και θα επιστρέψουν μέσα σε ανώτατο διάστημα είκοσι ετών.

• θα δίδονται 500 ευρώ, ως επιπλέον στήριξη, σε κάθε δήμο που θα κάνει δεκτό έναν μετανάστη ή αιτούντα άσυλο, ώστε να φιλοξενηθεί σε ειδικές δομές που βρίσκονται στην περιοχή του.

• Θα προσληφθούν στο δημόσιο σύστημα υγείας 7.000 γιατροί και νοσοκόμοι.

• θα διατεθεί 1,1 δισεκατομμύριο ευρώ περισσότερο από ό,τι φέτος για την καταπολέμηση της φτώχειας και την στήριξη των οικογενειών σε κατάσταση ένδειας,

• Για την αντισεισμική θωράκιση της χώρας, εγκρίθηκαν 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Τα μέτρα αυτά, ωστόσο, θα πρέπει να εγκριθούν από το Κοινοβούλιο της Ρώμης και να περάσουν και από «προσεκτική ανάγνωση» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τα Ιταλικά συνδικάτα έκριναν ανεπαρκή τα μέτρα και ζητούν από την κυβέρνηση περισσότερα κονδύλια για την ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα