«Πάρκο των χρωμάτων» στη Λάρισα

19:19 25/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Δρόμους για παραχωρήσεις εκτάσεων στο Δήμο Λαρισαίων από τον ΕΛΓΟ Δήμητρα (πρώην ΕΘΙΑΓΕ), άνοιξε η συζήτηση που ξεκίνησε με την παραχώρηση των 200 στρεμμάτων για τη δημιουργία Βοτανικού Κήπου.
Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, υπάρχει διάθεση συνεργασίας με στόχο την αναβάθμιση της Αβερώφειου Γεωργικής Σχολής και την αξιοποίησή της ώστε να αποτελέσει σημείο στενής επαφής με την πόλη της Λάρισας.

Το ζήτημα βρίσκεται στο επίπεδο της ανταλλαγής απόψεων προκειμένου να προχωρήσουν

σε σύμφωνο συνλειτουργίας με τους χώρους αυτούς.

Ο Δήμος αναμένει τις προτάσεις για τις εκτάσεις που υπάρχει διάθεση να παραχωρηθούν από τον ΕΛΓΟ.
Ένας από τους χώρους που βρίσκεται υπό συζήτηση είναι το κτήμα απέναντι από τη Γεωργική Σχολή το οποίο διαθέτει και 3 διατηρητέα κτίρια. Εκεί, θα μπορούσε να μεταφερθεί το Ιπποφορβείο του Ιππικού Συλλόγου και οι δραστηριότητες αυτού, όπως και το κτίριο του παλιού Τυροκομείου να ανακατασκευαστεί και να γίνει επισκέψιμο ακόμα και για εκπαιδευτικούς σκοπούς.
Ήδη από το Δήμο επεξεργάζονται προτάσεις για την αξιοποίηση των χώρων, ενώ ο κ. Καλογιάννης ζήτησε από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να εξετάσουν το θέμα και να καταθέσουν τις δικές τους απόψεις και προτάσεις.

«Πάρκο των χρωμάτων» το Χατζηχαλάρ

Η μεγάλη ποικιλία χρωμάτων που θα προσδώσουν τα φυτά που θα γεμίσουν το πάρκο Χατζηχαλάρ στη Λάρισα οδήγησε το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων να λάβει την απόφαση να το μετονομάσει σε «Πάρκο των χρωμάτων».
Η πρόταση για το νέο όνομα που θα φέρει το πάρκο που περικλείεται από τις οδούς Σαρίμβεη – Ι. Λάτσιου και Χ. Γιάγκου έγινε από την 1 Δημοτική Κοινότητα και εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.


Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία το όνομα του «ανώνυμου» μέχρι σήμερα πάρκου. Λευκή ήταν η ψήφος της μείζονος αντιπολίτευσης καθώς όπως επεσήμανε η κ. Ρένα Καραλαριώτου, «θα έπρεπε το θέμα να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση», να υπάρξουν προτάσεις από τους πολίτες και να γίνει ψηφοφορία μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου.
Αρνητική ήταν η ψήφος του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης με την αιτιολογία πως θα μπορούσαν να δοθούν ονόματα Λαρισαίων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και συμφώνησε πως θα ήταν φρόνιμο να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.
Θετικός εμφανίστηκε ο κ. Ντίνος Διαμάντος, σημειώνοντας πως το όνομα είναι συμβατό και συνάδει με το χαρακτήρα του πάρκου.

Keywords
Τυχαία Θέματα