Παρίσι: Στρατιώτης άνοιξε πυρ στο μουσείο του Λούβρου

11:51 3/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένας Γάλλος στρατιώτης άνοιξε την Παρασκευή πυρ και τραυμάτισε έναν άνδρα οπλισμένο με μαχαίρι ο οποίος προσπάθησε να μπει στο μουσείο του Λούβρου στο κέντρο του Παρισιού κρατώντας μια βαλίτσα, δήλωσαν αστυνομικές πηγές.

Μια πηγή δήλωσε πως ο άνδρας προσπάθησε να μπει στο υπόγειο κατάστημα του μουσείου και είχε επιτεθεί σ’ έναν άλλον στρατιώτη πριν τραυματισθεί σοβαρά από πυρά στρατιωτών.

Η αστυνομία έκλεισε το μετρό στο Λούβρο και ανακοίνωσε πως η περιοχή έχει εκκενωθεί.
Η περιοχή

γύρω από το μουσείο έχει αποκλειστεί από πολυάριθμους αστυνομικούς που φορούν αλεξίσφαιρα γιλέκα, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε μέσω του twitter πως «σοβαρό περιστατικό δημόσιας ασφάλειας βρίσκεται σε εξέλιξη στη συνοικία του Λούβρου στο Παρίσι, προτεραιότητα στην επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας και πρώτων βοηθειών».

Evénement grave de #sécurité publique en cours à #Paris quartier du #Louvre, priorité à l'intervention des forces de sécurité et de secours pic.twitter.com/PxTLacJk7a

— Ministère Intérieur (@Place_Beauvau) February 3, 2017

Μια εκπρόσωπος του Λούβρου δήλωσε πως το μουσείο είναι «κλειστό αυτή τη στιγμή», αλλά δεν επιβεβαίωσε πληροφορίες ότι εκκενώθηκε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα