Παρέμβαση για τις ελλείψεις στην Αστυνομία

09:38 7/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε παρέμβαση στον υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Σκουρλέτη, προχώρησε ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης, θέτοντας μείζον ζήτημα υποστελέχωσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, και στις συνακόλουθες επιπτώσεις που αυτή έχει για την αστυνόμευση του νομού.

Ο κ. Αυγενάκης επισημαίνεται ότι: «Το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. της περιφέρειας Κρήτης αναμένει με «κομμένη» την ανάσα την ολοκλήρωση της αναδιοργάνωσης των αστυνομικών υπηρεσιών, όπως την είχε παρουσιάσει η πολιτική και φυσική ηγεσία της

ΕΛ.ΑΣ, στα τέλη του Σεπτέμβρη. Η εκκρεμότητα αυτή έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει μία γενικότερη αναμονή στις αστυνομικές υπηρεσίες της Κρήτης, καθώς ένα κρίσιμο ζήτημα που πρέπει να διευθετηθεί άμεσα, είναι η ενίσχυση του αποδυναμωμένου Επιτελείου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου».
Ο γραμματέας της Ν.Δ. και βουλευτής Ηρακλείου, σημειώνει ότι το πρόβλημα, «έχει ενταθεί από την αρχή του 2017 με τη μετακίνηση δεκάδων αστυνομικών σε κέντρα καταγραφής μεταναστών και προσφύγων εκτός Κρήτης σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου, γεγονός που επηρεάζει αρνητικά τη συνολικότερη παραγωγή έργου καθώς οι αστυνομικοί αυτοί πρέπει να αντικατασταθούν από συναδέλφους τους, κάτι που αλλάζει τον γενικότερο σχεδιασμό και αναγκάζει τους εναπομείναντες αστυνομικούς να εργάζονται εξαντλητικά ωράρια πέραν των προβλεπομένων, ούτως ώστε να καλύψουν της ανάγκες αστυνόμευσης του νησιού».
Ο κ. Αυγενάκης αναφέρεται ακόμη και στο πρόβλημα καθαριότητας που παραμένει αδιευθέτητο εδώ και ένα χρόνο, με αποτέλεσμα να εκτελούν οι αστυνομικοί και χρέη «καθαρίστριας» κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, «καθώς ιδιαίτερα σε χώρους κράτησης και σωφρονιστικά καταστήματα, συχνά ανακύπτει το πρόβλημα εμφάνισης μεταδοτικών ασθενειών όπως ηπατίτιδα, μηνιγγίτιδα, κλπ».

Keywords
Τυχαία Θέματα