Παρέμβαση Φώτη Κουβέλη για ανεργία και ΕΣΠΑ

12:14 15/2/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Την ανάγκη να υπάρξουν έκτακτες δράσεις για την υποστήριξη των ανέργων υπογραμμίζει με δήλωσή του ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης τονίζοντας ότι πλέον το φαινόμενο της ανεργίας λαμβάνει απειλητικές διαστάσεις. Όπως σημειώνει, προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στις ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως οι άνεργοι που ζουν σε νοικοκυριά που δεν έχουν κανένα εργαζόμενο, οι μακροχρόνια άνεργοι και οι άνεργοι προστάτες ανήλικων τέκνων.Οι
δράσεις που θα πρέπει να αναληφθούν, συμπληρώνει, θα πρέπει να περιλαμβάνουν αύξηση του χρόνου για την επιδότηση της ανεργίας, διασφάλιση της πρόσβασης όλων των ανέργων σε υγειονομική περίθαλψη χωρίς προϋποθέσεις, ένταξη σε δράσεις κοινωφελούς εργασίας, επιδότηση της εργασίας και στοχευμένη κατάρτιση.

Αναφορικά με την χρηματοδότηση των δράσεων, αναφέρει ότι θα προκύψει μέσα από την επανεξέταση του προσανατολισμού των πόρων του ΕΣΠΑ και την διοχέτευση των πόρων από την εισφορά αλληλεγγύης σε δράσεις καταπολέμησης της ανεργίας.

Καταλήγοντας στη δήλωσή του ο Φώτης Κουβέλης, σημειώνει ότι η ΔΗΜΑΡ έχει επεξεργασμένες προτάσεις και με συγκεκριμένες ενέργειες και πρωτοβουλίες προωθείται η λήψη των αναφερθέντων μέτρων.
Keywords
Τυχαία Θέματα