Παρέλαβε το διακεκριμένο βραβείο «EUROPEAN DIPLOMA» η Σάμος

09:51 1/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το διακεκριμένο βραβείο “EUROPEAN DIPLOMA” έλαβε χθες, 29 Ιουνίου σε μια ειδική τελετή στο Στρασβούργο ο Δήμος Σάμου, που ανακηρύχτηκε ως ένας από τους 7 ευρωπαϊκούς δήμους που ξεχώρισαν ιδιαίτερα για τις Δράσεις τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Ο θεσμός του «Ευρωπαϊκού Διπλώματος» προωθεί, αναγνωρίζει και επιβραβεύει Δήμους η πόλεις που προωθούν τις αδελφοποιήσεις και τις τοπικές και διεθνείς συνεργασίες με άλλες περιοχές, κυρίως στους τομείς της εκπαίδευσης και του πολιτισμού.
Το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα δόθηκε εφέτος, εκτός

από τη Σάμο, σε δύο δήμους της Γερμανίας, δύο της Πολωνίας και από έναν της Σερβίας, και της Ιταλίας.
«Είναι μια μεγάλη τιμή για το νησί μας, που καταφέρνει να διακριθεί, σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε μια πολύ σημαντική διαγνωστική διαδικασία και με ‘’ανταγωνιστές’’ μεγάλους δήμους από άλλα κράτη- μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης. Παρά τα προβλήματα και τις δυσκολίες, η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί. Μόνη επιλογή στην σημερινή κατάσταση είναι η εξωστρέφεια και η δυναμική προσπάθεια της Σάμου να αποδείξει ότι μπορεί και πρέπει να τα καταφέρει», δήλωσε ο δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος.
Το δήμο Σάμου εκπροσώπησαν στο Στρασβούργο, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Αμυρσώνης και ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Μανδουραράκης.
O Γιάννης Μανδουραράκης απηύθυνε τον χαιρετισμό από το Δήμο Σάμου.

Ρεπορτάζ: Χάρης Ζαβουδάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα