«Παραδόσεις αγάπης» στην ΕΡΤ2

06:10 25/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την εξαιρετική ρομαντική κομεντί«Παραδόσεις αγάπης» (The Lunchbox), συμπαραγωγής Ινδίας-Γαλλίας-Γερμανίας-ΗΠΑ-Καναδά 2013, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν σε – Α’ τηλεοπτική μετάδοση – οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, την Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016, στις 21:00.

Υπόθεση: Το βασικό θέμα της ταινίας έχει να κάνει με τη μοναξιά στις μεγαλουπόλεις και τη δυσκολία επικοινωνίας, παρόλο που υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι γύρω μας.

Η ιστορία έχει να κάνει με μία γυναίκα και έναν άνδρα, που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους. Ο πρωταγωνιστής στην ταινία, που τον υποδύεται ο Ιρφάν Καν,

πενθεί από τότε που πέθανε η σύζυγός του, ενώ η γυναίκα, την οποία ερμηνεύει η Νιμράτ Καούρ, προσπαθεί να ξυπνήσει το ενδιαφέρον του άνδρα της για εκείνη αλλά και για το γάμο τους.

Του μαγειρεύει και του στέλνει το φαγητό μ’ ένα είδος ντελίβερι, που ονομάζεται Νταμπαβάλα και είναι διάσημο στη Βομβάη. Αλλά το φαγητό παραδίδεται σε λάθος άνδρα. Και έτσι γνωρίζονται μεταξύ τους. Η πιθανότητα για κάτι τέτοιο είναι 1 στα 6 εκατομμύρια. Με αφορμή αυτό το τυχαίο γεγονός, οι δυο τους αρχίζουν να επικοινωνούν με καθημερινά μηνύματα μέσω του Lunchbox.

«Τα Νταμπαβάλα έχουν μία παράδοση 120 ετών και υπάρχουν μόνο στη Βομβάη. Είναι οργανικά δεμένα με την πόλη και είναι ένα πολύ παλιό επάγγελμα. Όλα προέρχονται από ένα χωριό, έξω από τη Βομβάη και περνούν από πατέρα σε γιο. Κάθε μέρα παραδίδουν εκατοντάδες, χιλιάδες κουτιά με γεύματα, από τις συζύγους που βρίσκονται στο σπίτι, στους άνδρες τους που δουλεύουν στα γραφεία. Δεν κάνουν ποτέ κανένα λάθος» αναφέρει ο σκηνοθέτης της ταινίας, Ριτές Μπάτρα.

Ρομαντική κομεντί, συμπαραγωγής Ινδίας-Γαλλίας-Γερμανίας-ΗΠΑ-Καναδά 2013.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Ριτές Μπάτρα.

Παίζουν: Ιρφάν Καν, Νιμράτ Καούρ, Ναουαζουντίν Σιντικουί, Σρούτι Μπάπνα, Νακούλ Βαΐντ.

Διάρκεια: 104΄

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στην Εβδομάδα Κριτικής στις Κάννες τον Μάιο και από τότε έχει επισκεφτεί αρκετά κινηματογραφικά φεστιβάλ στο όλο τον κόσμο. Στους ινδικούς κινηματογράφους σημείωσε τεράστια επιτυχία καθώς και στους κινηματογράφους πολλών ευρωπαϊκών χωρών.

Διακρίσεις: 28 Βραβεία και 36 υποψηφιότητες

Κυριότερα Βραβεία:

Μέγα Βραβείο Κριτικής Επιτροπής Ασιατικού Κινηματογράφου 2013.

Βραβείο Ασιατικού Κινηματογράφου 2013 Καλύτερου Α΄ ανδρικού ρόλου.

Βραβείο Ασιατικού Κινηματογράφου 2013 Καλύτερου σεναριογράφου.

Βραβείο Grand Golden Rail στον Ριτές Μπάτρα, Φεστιβάλ Καννών 2013.

Βραβείο καλύτερης ταινίας, Amazonas Film Festival 2013.

Βραβείο Α΄ γυναικείου ρόλου στη Νιμράτ Καούρ, Amazonas Film Festival 2013.

Κυριότερες υποψηφιότητες:

Χρυσή Κάμερα, στο Δεκαπενθήμερο σκηνοθετών, Φεστιβάλ Καννών 2013.

Μέγα Βραβείο στην Εβδομάδα Κριτικής, Φεστιβάλ Καννών 2013.

Βραβείο BAFTA 2015 στην κατηγορία καλύτερη μη αγγλόφωνη ταινία.

Keywords
Τυχαία Θέματα