Παπούλιας: «Επωφελής για την Ελλάδα η συνεργασία με την Κίνα»

15:02 30/5/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Τα οφέλη αλλά κα την ανάγκη επέκτασης των κινεζικών επενδύσεων στην Ελλάδα τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις της COSCO στον Πειραιά. Με την επίσκεψη αυτή ο ανώτατος πολιτειακός παράγων της χώρας, θέλησε να υπογραμμίσει την σημασία της επένδυσης αυτής καθ΄αυτής και να καταδείξει ένα ευνοϊκότερο κλίμα που διαμορφώνεται στην Ελλάδα
για ξένες επενδύσεις, τονίζοντας ότι η χωρα μας έχει σταθεροποιήσει την οικονομία της.Ο κ. Κάρολος Παπούλιας ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας και συγκεκριμένα στις πέντε νέες γερανογέφυρες super post panamαχ, κόστους επτά εκατομμυρίων ευρώ η καθεμία και στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στον προβλήτα ΙΙΙ η οποία αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία από 1η Ιουλίου 2013.

Επίσης, συνομίλησε με εργαζόμενους στο επιχειρησιακό ηλεκτρονικό τμήμα (control room) του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ), που δήλωσαν ικανοποιημένοι από τις συνθήκες εργασίας. «Όταν οι συνθήκες είναι σωστές, τότε και οι εργαζόμενοι μπορεί να αποδίδουν καλύτερα», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους έκανε λόγο για την πρώτη μεγάλη επένδυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στη χώρα μας, που δεν θα είναι και η τελευταία μετά την επιτυχημένη επίσκεψη του κ. Σαμαρά στην Κίνα.

«Νομίζω ότι περιμένουμε κι άλλους επενδυτές από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας», είπε ο Πρόεδρος. «Νομίζω ότι αυτό το παράδειγμα, αυτής της επενδυτικής συνεργασίας, είναι πάρα πολύ χρήσιμο και για εμάς, αλλά και για τους επενδυτές που θέλουν να έρθουν στη χώρα μας και ιδιαίτερα για τους Κινέζους τουρίστες τους οποίους περιμένουμε κατά χιλιάδες», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο πρεσβευτής της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα du Qiwen απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είπε ότι η επίσκεψή του στην Cosco «θα δώσει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα σε πολλές επιχειρήσεις στο εξωτερικό να έρθουν στην Ελλάδα και αυτό το μήνυμα θα το μεταβιβάσουμε στην κινεζική κυβέρνηση».

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης δήλωσε ότι μέσα από τη νέα επένδυση της Cosco και τις νέες γερανογέφυρες, η κινεζική εταιρεία επιβεβαίωσε τη στρατηγική θέση που έχει το λιμάνι του Πειραιά στο παγκόσμιο σύστημα θαλασσίων μεταφορών, ενώ σημείωσε ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πολύ αποδοτική συνεργασία μεταξύ της ελληνικής και κινεζικής πλευράς.
Keywords
Τυχαία Θέματα