Πάνος Ρήγας από τη Λέσβο: «Η αξιολόγηση θα κλείσει, η κοινωνία δεν αντέχει άλλες σκληρές πολιτικές»

17:34 21/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την βεβαιότητα του ότι θα κλείσει η αξιολόγηση εξέφρασε από τη Μυτιλήνη, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας. Σύμφωνα με τον κ. Ρήγα, η αξιολόγηση θα κλείσει για δύο λόγος, «ο πρώτος είναι ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία και από κανένα για να διαμορφώσει άλλο πεδίο, το επιχείρησαν και στην πρώτη αξιολόγηση και δεν το κατάφεραν. Το δεύτερο είναι ότι η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλες σκληρές πολιτικές

και έχει κατανοηθεί και στην Ευρώπη ότι αυτές οι πολιτικές δημιουργούν προβλήματα στο σύνολο της κοινωνίας και δίνουν διέξοδο σε ακροδεξιές, ξενοφοβικές και λόγω προσφυγικού και αντιευρωπαϊκές φωνές».

Παράλληλα τόνισε ότι η οικονομία έχει σταθεροποιηθεί «έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε ανάπτυξη την επόμενη περίοδο και όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι ο στόχος μας, το τέλος του 2018 να υπάρχει διέξοδος και έξοδος στις αγορές να διαμορφωθεί ένα διαφορετικό πεδίο και η Ελλάδα να φύγει από τα προγράμματα, θα επιτευχθεί».

Σ’ ότι αφορά στην εξεταστική επιτροπή της βουλής για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ, ο κ. Ρήγας τόνισε ότι αυτή ολοκληρώνεται και θα υπάρξει το πόρισμα τη Δευτέρα «που θα αποδεικνύει με ατράνταχτα στοιχεία τη διαπλοκή, τις σχέσεις που υπήρχαν και τις υπόγειες διαδρομές. Όσο απομειώνεται ο ζωτικός χώρος τον οποίο είχαν καταλάβει όλοι αυτοί θα βρίσκονται στην δυσάρεστη θέση να μην μπορούν να κρατήσουν όλα τα ερείσματα τα οποία τους ενίσχυαν».

Σύμφωνα με τον κ. Ρήγα, το μεγάλο σκάνδαλο είναι οι χρηματοδοτήσεις των κομμάτων. «Θα χρειαστούν 500 χρόνια για να ξεχρεώσουν τα εκατομμύρια που πήραν από τις τράπεζες» τόνισε.

Σ’ ότι αφορά στη στάση της ΝΔ, ο κ. Ρήγας τόνισε ότι «θέλει να στηρίξει το σύστημα που ήταν και η ίδια μπλεγμένη, όλο το προηγούμενο πολιτικό σύστημα, μαζί με τις τράπεζες, το οικονομικό σύστημα και τα ΜΜΕ».

Η ΝΔ επιλέγει μια καταστροφική πολιτική που δεν είναι ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά είναι απέναντι στην κοινωνία, ανέφερε ο κ. Ρήγας, προσθέτοντας: «Ότι έχει να κάνει με το ΔΝΤ τα έχει όλα υπερασπιστεί με τον καλύτερο τρόπο. Απολύσεις, παράδοση του χώρου της υγείας στον ιδιωτικό τομέα, απαξίωση του χώρου της εκπαίδευσης και ενίσχυση της ιδιωτικής εκπαίδευσης είναι στο πρόγραμμα της».

Για το προσφυγικό και την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά, ο κ. Ρήγας τόνισε ότι «υπάρχουν προβλήματα και ορισμένες καθυστερήσεις, δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την κατάσταση αλλά συνεχώς προσπαθούμε. Ήδη έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες και αποσυμφόρηση των νησιών και για επίσπευση των διαδικασιών στο θέμα του ασύλου και μέσα στο επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο». Παράλληλα, εξήρε το έργο της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ που όπως τόνισε βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του προσφυγικού.

Ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Λέσβου Γιώργο Πάλλη και μέλη της νομαρχιακής επιτροπής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, επισκέφτηκε σήμερα το πρωί την Αγιάσο και το Αναγνωστήριο όπου και είδε από κοντά τις ζημιές που υπέστη με την κατάρρευση της στέγης, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συμβάλει έμπρακτα στην αποκατάσταση των ζημιών.

Σήμερα το βράδυ ο κ. Ρήγας θα παραστεί στην εκδήλωση εγκαινίων των νέων γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου και στην κοπή της πίτας, ενώ αύριο θα συμμετέχει στις εργασίες 2ης Παλλεσβιακής Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης.

Keywords
Τυχαία Θέματα