Πανελλαδική κινητοποίηση για την τετραετία από τη δολοφονία του Π. Φύσσα

07:00 16/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με μεγάλη κινητοποίηση στην Αθήνα και σειρά αντίστοιχων συγκεντρώσεων σε αρκετές πόλεις, κορυφώνονται οι εκδηλώσεις με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του Π. Φύσσα.

Στην Αθήνα η κεντρική εκδήλωση είναι το Σάββατο 16 Σεπτέμβρη 2017, στις 6 μ.μ. με συγκέντρωση στο Σύνταγμα και διαδήλωση

μέχρι τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων.

Επίσης στις 11πμ στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη θα γίνει αντίστοιχη συγκέντρωση και κινητοποίηση, ενώ συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις θα γίνουν σε Πάτρα (πλ. Όλγας 11πμ), Ιωάννινα (6μμ στην Περιφέρεια), Χανιά (Πλατεία Δημοτικής Αγοράς στις 11:30πμ), Ηράκλειο Κρήτης (12 μ.μ, Λιοντάρια), Ξάνθη (κεντρική πλατεία στις 12) κλπ.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ αναφέρει: «Τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και ενώ η δίκη της Χρυσής Αυγής μπαίνει στην τελική ευθεία, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί τους δημοσιογράφους να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στον αδικοχαμένο μουσικό.

Καλούμε τους ανθρώπους της ενημέρωσης να συμμετάσχουν σε όλα τα αντιφασιστικά συλλαλητήρια, που διοργανώνουν συνδικαλιστικές οργανώσεις, μαζικοί φορείς και αντιφασιστικά κινήματα. Εμείς, οι άνθρωποι της ενημέρωσης, τιμούμε τη μνήμη του Παύλου, στέλνουμε μήνυμα αντίστασης στη ρατσιστική βία, τη μισαλλοδοξία, τη φασιστική βαρβαρότητα και ζητάμε την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων».

Τη Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη 2017, στις 5 μ.μ. συγκέντρωση στο χώρο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι και στην πορεία μέσα από τις γειτονιές του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας με κατεύθυνση το Καστράκι όπου θα πραγματοποιηθεί συναυλία με ελεύθερη είσοδο.

Την ίδια μέρα στις 18/9 στις 6.30μμ θα γίνει συγκέντρωση στη Λέσβο στην πλατεία Σαπφούς, ενώ στη Θήβα θα γίνει προβολή βίντεο και συναυλία. Στην Καλαμάτα στην πλατεία 23ης Μαρτίου συγκέντρωση στις 7μμ. Στο Βόλο στην Πλατεία Ελευθερίας στις 7:00 μμ.

Σχετικές ειδήσεις:

«Μάμμα Τόνι» στο Κερατσίνι για τον Παύλο Φύσσα

ΔOE: Συμμετοχή στις εκδηλώσεις μνήμης του Παύλου Φύσσα

Νέες συμμετοχές στις εκδηλώσεις των τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του Π. Φύσσα

ΓΣΕΕ & AΔΕΔΥ στις εκδηλώσεις για τον Π. Φύσσα – Συνάντηση των διοργανωτών με Ν. Τόσκα (video)

Εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του Π. Φύσσα

Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

ΠΟΕΣΥ: Στηρίζουμε τις εκδηλώσεις μνήμης για τη δολοφονία του Π. Φύσσα

Aντιφασιστικό συλλαλητήριo στις 16 Σεπτεμβρίου στο Σύνταγμα (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα