Παναρκαδικό Νοσοκομείο: Ενημέρωση για τους εμβολιασμούς

07:03 16/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ενημέρωση για τους εμβολιασμούς, τη σημασία τους για την καλή υγεία των βρεφών, των παιδιών, των εφήβων και των ενηλίκων πραγματοποιήθηκε σήμερα στα πλαίσια της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει το Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης για την μηνιαία ενημέρωση των πολιτών.

Για τον εμβολιασμό των παιδιών που θωρακίζουν τον οργανισμό, όπως επίσης και για τα εμβόλια φυματίωσης, κατά του καρκίνου της μήτρας, της ιλαράς αλλά και για τους μύθους που υπάρχουν γύρω από αυτό θέμα μίλησε η κ. Αντωνίου, διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου.

Η

κ. Παπασταματίου, ειδικευόμενη παιδίατρος, εξήγησε όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς για την εποχική γρίπη, η δραστηριότητα της οποίας ξεκινά τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο, για τα συμπτώματα και τους τρόπους προφύλαξης και αντιμετώπισης σε περίπτωση εμφάνισης της επιδημίας.

Τέλος η κ. Χάιδου, ειδικευόμενη παιδίατρος, αναφέρθηκε στην εμφάνιση του ιού της ιλαράς, στα συμπτώματα, την αντιμετώπιση, τα στάδια της νόσου, τις επιπλοκές και βέβια τα μέτρα προφύλαξης.

Σχετικά με το θέμα της ιλαράς, η διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής τόνισε ότι στο Νοσοκομείο της Τρίπολης αντιμετωπίστηκαν συνολικά εννέα περιστατικά ιλαράς, το πρώτο έφτασε στις 18 Οκτωβρίου, που προέρχονταν απο τη Λακωνία και ήταν από οικογένειες Ρομά.
Η κ. Αντωνίου επεσήμανε επίσης αν δεν υπήρχε το αντιεμβολιαστικό κίνημα το μικρόβιο της ιλαράς θα είχε εξαλειφθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα