Π. Σγουρίδης: Προτεραιότητα η παραγωγική ανασυγκρότηση (audio)

21:10 18/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας είναι το μεγαλύτερο βήμα για να βγει η χώρα από το οικονομικό αδιέξοδο, δήλωσε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων ο αντιπρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Παναγιώτης Σγουρίδης.

Ο κ. Σγουρίδης, βρέθηκε στα Χανιά επικεφαλής κλιμακίου των ΑΝΕΛ και είχε σειρά επαφών με τοπικούς φορείς της περιοχής εν όψει και του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Κρήτης

που θα πραγματοποιηθεί Τετάρτη και Πέμπτη στο Ηράκλειο.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Σγουρίδη στην ΕΡΤ Χανίων:

«Επιδιώκουμε μία ανάπτυξη που θα βασίζεται στη μεγέθυνση της οικονομίας μέσα από την παραγωγή», τόνισε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ, ενώ αναφερόμενος στην Κρήτη επισήμανε ότι το κόμμα του έχει έτοιμη και θα καταθέσει στο Αναπτυξιακό Συνέδριο μια πλήρη πρόταση για το νησί που στηρίζεται στην ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα σε συνδυασμό με δράσεις που θα αξιοποιούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού.

«Συμμετέχοντες στην κυβέρνηση θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι. Χρήσιμοι σε προτάσεις. Η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μέσα από μια μεγάλη πρόταση και ένα ενιαίο σχέδιο, ξεκινώντας από τα Περιφερειακά Συνέδρια είναι το μεγαλύτερο βήμα για να μπορέσει η χώρα να βγει από τα οικονομικά αδιέξοδα», υποστήριξε χαρακτηριστικά. Από τα Χανιά, ο κ. Σγουρίδης τόνισε ότι με την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας θα αυξηθεί το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν. «Η λύδια λίθος για να φύγει η χώρα από τα οικονομικά αδιέξοδα είναι η αύξηση του ΑΕΠ καθώς είναι συντελεστής σε όλους τους δείκτες», όπως μεταξύ άλλων είπε.

Αναφερόμενος στο νέο νόμο για τα εργασιακά, ο κ. Σγουρίδης τόνισε ότι βάζει το πλαίσιο για την προστασία των εργαζομένων, ενώ εμφανίσθηκε αισιόδοξος ότι από το καλοκαίρι του 2018 θα δοθεί η δυνατότητα να εφαρμοστούν πολιτικές που θα δώσουν ώθηση στην αγορά και θα βοηθήσουν την ανάπτυξη.
Ο κ. Σγουρίδης συναντήθηκε με τους δημάρχους Χανίων Τάσο Βάμβουκα και Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη και με τον πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Γιάννη Μαργαρώνη οι οποίοι και του έθεσαν θέματα που αφορούν τις υποδομές της περιοχής, καθώς και θεσμικά ζητήματα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκηση με φόντο και τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στον τρόπο εκλογής των αιρετών της αυτοδιοίκησης.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου – Ηλεκτρονική Επεξεργασία: Άρτεμις Κατράκη – ΕΡΤ Χανίων / ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα