Π. Καψαμπέλης: Το πόρισμα για τα χειρουργεία καταρρίπτει αφηγήματα

15:04 1/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Η επιτροπή Πέτρου βάσει των στοιχείων που έχει συλλέξει και με το εύρος του ελέγχου που μπόρεσε να επιτελέσει, δεν μπόρεσε να καταλήξει σε ασφαλές συμπέρασμα για τα αίτια θανάτου της σαραντάχρονης συμπολίτισσας μας, όπως επίσης και για τα υπόλοιπα περιστατικά που παρουσίασαν μετεγχειρητικές επιπλοκές και υπάρχουν λόγοι οι οποίοι συνετέλεσαν προς τούτο», δήλωσε στην ΕΡΤ Ζακύνθου, ο πρόεδρος του τοπικού ιατρικού συλλόγου, Π. Καψαμπέλης, αναφερόμενος στο πόρισμα της Επιτροπής Διενέργειας Ελέγχων, η οποία συγκροτήθηκε πριν

από περίπου έναν χρόνο για τη διαλεύκανση, μεταξύ άλλων, του αιτιολογικού παράγοντα που ευθυνόταν για τον θάνατο της Ε. Αρβανιτάκη, μετά από επέμβαση στα χειρουργεία του νοσοκομείου Ζακύνθου.

Ιδιαίτερης σημασίας, πάντως, είναι η επισήμανση του κ.Καψαμπέλη ότι, το εν λόγω πόρισμα καταρρίπτει αμετάκλητα κάθε αφήγημα που ανέφερε πως αδικαιολόγητα τα χειρουργεία παρέμειναν κλειστά για μεγάλο χρονικό διάστημα ή που επέρριπτε ευθύνες για τα περιστατικά στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου.

Ρεπορτάζ: Πέτρος Πομόνης

Keywords
Τυχαία Θέματα