Π. Καμμένος: Η Ελλάς δεν υπήρξε ποτέ πολεμοχαρής

18:51 4/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Οι αναθεωρητικές και αλυτρωτικές εξάρσεις, οι πολεμικές συγκρούσεις, η επιβολή του δικαίου του ισχυρότερου έναντι του διεθνούς δικαίου, η εξάπλωση της τρομοκρατίας, αποτελούν πηγές ανησυχίας και αλυσιδωτών προβλημάτων, που δυστυχώς δεν μας αφήνουν ανεπηρέαστους», επισήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στον χαιρετισμό του κατά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Πυροβολικού στη Νέα Πέραμο Αττικής με την ευκαιρία

του εορτασμού της Προστάτιδας του Πυροβολικού Αγίας Βαρβάρας.

Όπως υπογράμμισε, «καλούμαστε να διαφυλάξουμε την εθνική μας ταυτότητα και να συνεχίσουμε να αποτελούμε μια όαση σταθερότητας, το προπύργιο του δυτικού πολιτισμού με τις αξίες που τον συνοδεύουν, στην πολύπαθη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

«Η Ελλάς δεν υπήρξε ποτέ πολεμοχαρής. Ούτε τώρα είναι. Αυτό ας το ακούσουν ορισμένοι στα ανατολικά, αλλά και στα βόρεια σύνορά μας» σχολίασε περαιτέρω και επανέλαβε: «Επενδύουμε, μέσω των ισχυρών Ενόπλων Δυνάμεων, της μαχητικής τους ικανότητας και της αποτρεπτικής τους δύναμης, στην ειρήνη και όχι στον πόλεμο».

Ο κ. Καμμένος προέτρεψε τους πυροβολητές να συνεχίσουν «με υπευθυνότητα και υψηλό φρόνιμα τη συνεχή βελτίωση του προσωπικού και των μονάδων τους» και να εμπνέουν τους νεότερους με αξίες και ιδανικά.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απένειμε μετά θάνατον μετάλλια πολεμικού Σταυρού Β’ Τάξης και Εξαιρέτων Πράξεων και το βαθμό του υποστρατήγου επί τιμή στον αντισυνταγματάρχη (ΠΒ) ε.α. Δημήτριο Κωστάκη, ο οποίος διακρίθηκε στα πεδία των μαχών κατά τις επιχειρήσεις των Βαλκανικών Πολέμων, της Μικρασιατικής Εκστρατείας και της εποποιίας 1940-41.

Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης και ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Χρήστος Βαΐτσης,

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα