Ορεστιάδα:Σύσκεψη της “Ενότητας” στο Σπήλαιο, για το “καταστροφικό χαλάζι”

13:35 3/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα προβλήματα και οι καταστροφές που έχει προκαλέσει στις καλλιέργειες η πρόσφατη χαλαζόπτωση, θα συζητηθούν στη σύσκεψη των αγροτών , την οποία διοργανώνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» σε συνεργασία με τον Αγροτικό Σύλλογο Τριγώνου. Η σύσκεψη έχει προγραμματιστεί για τις 8 το βράδυ της Δευτέρας, 7 Αυγούστου σε κεντρικό καφενείο του Σπηλαίου.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, «καλούνται οι αγρότες να συζητήσουν και να συντονίσουν τα βήματά τους, προκειμένου να διεκδικήσουν, την άμεση καταγραφή όλων των ζημιών, την επίσπευση των διαδικασιών και την έγκαιρη και

δίκαιη καταβολή των αποζημιώσεων, για το σύνολο των ζημιών”. “Οι αγρότες έχουν πάθει ολοκληρωτική καταστροφή και κινδυνεύουν ιδιαίτερα οι βαμβακοκαλλιεργητές να μην λάβουν την συνδεδεμένη ενίσχυση καθώς δεν θα μπορέσουν να συγκεντρώσουν το πλαφόν των 150 κιλών που θα πρέπει να παραδώσουν ανά στρέμμα’ είπε στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιάννης Μαργαριτίδης.

Εντωμεταξύ, η παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση για το δήμο Ορεστιάδας” έχει καταθέσει αίτημα για συζήτηση στα προ ημερήσιας θέματα διάταξης της επόμενης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, με θέμα “Κίνδυνος να χάσουν οι αγρότες του Τριγώνου την συνδεδεμένη ενίσχυση εξαιτίας της πρόσφατης χαλαζόπτωσης”.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Συνέντευξη-Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα