Ορεστιάδα: Ξανά στους δρόμους οι αγρότες τον Ιανουάριο. «Πρέπει να βγουν μέχρι και οι πέτρες» τονίζει ο πρ. της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ», Γ. Μαργαριτίδης

13:50 19/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στους δρόμους αναμένεται να βγούν στις 23 Ιανουαρίου αγρότες και κτηνοτρόφοι όλης της χώρας, σύμφωνα με απόφαση της πανελλαδικής επιτροπής μπλόκων στην πρόσφατη συνεδρίασή της που έγινε στη Λάρισα στις 17 του μήνα, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 11 Ομοσπονδίες και πάνω από 100 Αγροτικούς Συλλόγους, Επιτροπές Αγώνα και Μπλόκων, από ολόκληρη τη χώρα.

Παράλληλα, αποφασίστηκε, τα μέλη αγροτικών συλλόγων, ομοσπονδιών, επιτροπών αγώνα κτλ,

«να οργανωθούν αμέσως», να συνεχίσουν και κατά τη διάρκεια των εορτών οι καθημερινές περιοδείες, συσκέψεις και ενημερωτικές συγκεντρώσεις στα χωριά, αλλά και στις πόλεις, και να ενημερώσουν αγρότες, κτηνοτρόφους, εργαζόμενους για τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους. Στο ψήφισμα της η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων σημειώνει πως «Αντίπαλοί μας είναι: Τα καρτέλ και τα μονοπώλια που εκμεταλλεύονται το μόχθο μας. Το κράτος που με την άμεση και έμμεση φορολογία και τα άλλα χαράτσια «τρυγάει» το ισχνό εισόδημά μας. Οι τράπεζες που με τα ληστρικά επιτόκια και τα πανωτόκια διογκώνουν τα χρέη μας κι όταν δεν μπορούμε να τα ξεπληρώσουμε θέλουν να μας πάρουν τα σπίτια και τα χωράφια. Οι πολιτικές της ΕΕ και της κυβέρνησης που μας ξεκληρίζουν. Οι μεγαλοεπιχειρηματίες του αγροτικού τομέα που θέλουν να μας διώξουν από την παραγωγή, να πάρουν για «ένα κομμάτι ψωμί» τη γη μας και τα ζώα μας». “Αυτήν τη φορά στους δόμους πρέπει να βγουν και οι πέτρες. Είχαμε προειδοποιήσει την κυβέρνηση κα τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ότι αν δεν αντιστραφεί το κλίμα θα μας ξαναδούν στους δρόμους» είπε στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», Γιάννης Μαργαριτίδης.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Συνέντευξη-Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα