Ορεστιάδα: Ολοκληρώθηκε η μελέτη του βιοκλιματικού 4ου νηπιαγωγείου, άμεσα οι διαδικασίες για την έναρξη κατασκευής

09:30 9/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο στάδιο της έκδοσης οικοδομικής άδειας βρίσκεται η τεχνική υπηρεσία του δήμου Ορεστιάδας, μετά από την ολοκλήρ5ωση του σχεδιασμού και της μελέτης ακόμη ενός βιοκλιματικού κτιρίου, αυτό του 4ου νηπιαγωγείου.
Το βιοκλιματικό αυτό κτίριο έρχεται να προστεθεί στα υπόλοιπα τρία ίδιου τύπου που έχουν κατασκευαστεί τα τελευταία χρόνια και ήδη χρησιμοποιούνται σταδιακά από τον Σεπτέμβριο του 2014. Μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας η προϊσταμένη και ο διευθυντής της υπηρεσίας, Μαρία Γεωργοπούλου και Στέλιος Μαυρογενίδης

αντίστοιχα, σχετικά με βραβείο Περιβαλλοντικής διαχείρισης για το βιοκλιματικό κτίριο του 8ου νηπιαγωγείου, είπαν πως «τα βιοκλιματικά κτίρια των συγκεκριμένων νηπιαγωγείων συνδυάζουν τους προβλεπόμενους αρχιτεκτονικούς και ηλεκτρομηχανικούς κανόνες και σχεδιασμό ώστε να επιτυγχάνεται η ελάχιστη δυνατή κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και την ενέργεια που απαιτείται για τη θέρμανση ή την ψύξη, να είναι φιλικό προς το περιβάλλον αλλά καλύπτοντας και εξυπηρετώντας παράλληλα, τις ανάγκες νηπίων και εκπαιδευτικών».

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Συνέντευξη-Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα