Ορεστιάδα: Η «Συγχώρεση», το «Γαϊτανάκι» και ο «Μπέης» στα Αποκριάτικα έθιμα του Λαογραφικού Μουσείου

10:20 7/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα παραδοσιακά έθιμα της περιοχής, για την Αποκριά, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι μαθητές όλων των βαθμιδών της εκπαίδευσης, που θα επισκεφθούν το Λαογραφικό Μουσείο της Ν. Ορεστιάδας, για να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιείται από σήμερα, και θα ολοκληρωθεί στις 27 του μήνα, με τον τίτλο «Μάσκα και Αποκριά, καρναβάλι και χαρά».

Σύμφωνα με τους υπευθύνους και επιμελητές του προγράμματος, Γιάννη Σιωπίδη, Τούλα Κουρουμιχάκη και Γιάννα Κολοκοτρώνη, οι οποίοι μίλησαν στην ΕΡΤ

Ν. Ορεστιάδας, οι αποκριές εκτός από τη χαρά και διασκέδαση έχουν και θρησκευτική διάσταση, με κύριο τοπικό έθιμο αυτό της συγχώρεσης. Όπως είπαν , ο αριθμός των μαθητών που επισκέπτονται το μουσείο σε όλα τα προγράμματα που υλοποιεί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου είναι ιδιαίτερα μεγάλος και πως τα παιδιά «φεύγουν πάντα ευχαριστημένα από το μουσείο». Επίσης , στο πλαίσιο του προγράμματος , την Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, στο χώρο του μουσείου, θα παρουσιαστεί η παιδική παράσταση, «Γαϊγλάρος» από την ομάδα κουκλοθεάτρου «τα πάντα φι».

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Συνέντευξη-Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα