Ορεστιάδα: Διαμαρτυρία στο Τυχερό για το Α.Τ., κάτοικοι και φορείς καλούν τους βουλευτές να αντιδράσουν συλλογικά

23:44 14/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία και πορεία διαμαρτυρίας που κατέληξε στο αστυνομικό τμήμα, πραγματοποίησαν κάτοικοι και φορείς του Τυχερού του δήμου Σουφλίου σήμερα το πρωϊ.
Αίτημά τους, η συνέχιση της λειτουργίας του μοναδικού αστυνομικού τμήματος που υπάρχει σε μία περιοχή πέντε χιλιάδων κατοίκων, το οποίο σύμφωνα με τον σχεδιασμό που αφορά στην αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας, ενδέχεται να κλείσει.

«Οι κάτοικοι έχουν το δικαίωμα να νιώθουν το αίσθημα της ασφάλειας και αυτό δεν

μπορεί να τους το στερήσει κανείς. Οι πολιτικές που δημιουργούν πολλές νέες μικρές Αθήνες, αποδυναμώνουν την ενδοχώρα και παύει η ανάπτυξη στην ύπαιθρο» είπε το μέλος της Συντονιστικής και πρόεδρος του ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «ΔΙΟΓΕΝΗΣ», Σπύρος Δέδογλου. «Κάποιοι στην Αθήνα αποφασίζουν ότι στο Τυχερό θα πρέπει να κλείσει το Α.Τ.. Είναι απαράδεκτο, επί σειρά μηνών έχουμε μεγάλο αριθμό οικονομικών μεταναστών στην περιοχή για τις αγροτικές εργασίες και χρειάζεται κάποια επίβλεψη» δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος Σουφλίου και μέλος της Συντονιστικής, Δημήτρης Δαρούσης. Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της περιφέρειας και αντιπεριφερειάρχης υποδομών, Κώστας Βενετίδης σημείωσε ότι θα πρέπει να γίνει κατανοητό από τα κέντρα αποφάσεων, ότι σε μία παραμεθόρια περιοχή, η οποιαδήποτε αποψίλωση υπηρεσιών, είναι καταστροφική. «Η συνοριογραμμή με τις συνθήκες που επικρατούν και ενδεχομένως να επικρατήσουν, δεν μπορεί να κρατηθεί» είπε ο κ. Βενετίδης.

Οι φορείς κάλεσαν και τους τέσσερις βουλευτές του Έβρου, να αναλάβουν δράση από κοινού, ώστε να εξαλειφθεί το ενδεχόμενο κλεισίματος του Α.Τ.. Τέλος, η συντονιστική επιτροπή αγώνα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δρομολογηθούν και νέες κινητοποιήσεις άμεσα σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί το αίτημα της.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Ρεπορτάζ-Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα