Ορεστιάδα: Αισθητά μειωμένη η κίνηση από το τελωνείο Καστανεών από και προς Τουρκία μετά το πραξικόπημα

12:25 19/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Αισθητά μειωμένη είναι η κίνηση στο τελωνείο των Καστανεών και από τα δύο ρεύματα, εισόδου και εξόδου προς και από την Ελλάδα.
Από τα ξημερώματα του περασμένου Σάββατου και λίγες ώρες μετά από την διάπραξη πραξηκοπήματος στην Τουρκία, η κίνηση στο ρεύμα εισόδου στη χώρας μας, από Τούρκους πολίτες, ήταν μηδενική και σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχε σχετική απαγόρευση από τις αρχές της γείτονος. Από την Ελληνική πολιτεία δεν υπήρξε καμία σχετική απαγόρευση τόσο για την είσοδο όσο και για την

έξοδο, όμως παρά το γεγονός αυτό μέχρι και σήμερα ο αριθμός των Ελλήνων που επισκέπτεται την Τουρκία μειώθηκε δραματικά, ενώ παραμένει επίσης ιδιαίτερα μειωμένος και ο αριθμός των Τούρκων που επισκέπτονται την Ελλάδα, συγκριτικά μάλιστα με τους αντίστοιχους ρυθμούς που καταγράφηκαν το προηγούμενο διάστημα. Τώρα, ανεξάρτητα από τις πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία, όσον αφορά τους Τούρκους μετανάστες που επιστρέφουν στην πατρίδα τους για την καλοκαιρινή άδεια, από χώρες της Ευρώπης, δεν υπάρχει κινητικότητα, καθώς το τελωνείο των Καστανεών επιλέγεται από τους ίδιους, μόνο σε περίπτωση που σημειώνονται μεγάλες «ουρές» στο τελωνείο των Κήπων.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Ρεπορτάζ-Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα