«‘Ολο το βάρος στις εκκρεμότητες της αξιολόγησης» – Κρίσιμη συνεδρίαση στο ΔΝΤ τη Δευτέρα

13:36 4/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ελπίδες ότι υπάρχει περιθώριο να κλείσει η αξιολόγηση ως τις 20 Φεβρουαρίου, εκφράζουν κυβερνητικές πηγές, εκτιμώντας ότι προοπτική διεξόδου στην εμπλοκή της διαπραγμάτευσης κυβέρνησης -δανειστών δίνει η «συναντίληψη για άμεση λύση», που διαπιστώθηκε στις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα καγκελάριο και τον πρόεδρο της Κομισιόν, στο περιθώριο της χθεσινής ευρωπαϊκής συνόδου στη Μάλτα.

Π.Σκουρλέτης: Δεν αποδεχόμαστε παράλογες και εξοντωτικές προτάσεις

«Παραλληλισμοί των αρχών του 2017 με το 2015 δεν στέκουν με βάση τα πραγματικά δεδομένα. Σήμερα η χώρα βρίσκεται σε πρόγραμμα

ενώ τότε δεν ήταν, έχει κλείσει με επιτυχία τη πρώτη αξιολόγηση και κυρίως βγαίνει από μια χρονιά με οριακά θετικό ρυθμό ανάπτυξης, αλλά και με την εκτίμηση πως το 2017 θα κινηθούμε με ρυθμούς ανάπτυξης πάνω από 2,5%. Όλα αυτά δεν τα είχαμε στις αρχές του 2015»,διαμηνύει, μέσω της «Ημερησίας», ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

Χρ. Σπίρτζης: Θα έχουμε συμφωνία χωρίς υποχωρήσεις σε θέματα αρχών

Την αισιοδοξία ότι θα κλείσει η αξιολόγηση και ότι η συμφωνία θα υπερψηφιστεί από τη Βουλή, εξέφρασε, σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Αγορά», ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση είναι υπέρ της παραμονής στο ευρώ».
Ακόμη, ο κ. Σπίρτζης κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι «υπηρετεί ένα σχέδιο ίδιο με εκείνο του ΔΝΤ και των ακραίων κύκλων εκ των δανειστών».

Μ.Βορίδης: Στρατηγικός στόχος η παραμονή της χώρας στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ

«Έχει καταστεί σαφές ότι ο Τσίπρας και η κυβέρνησή του δεν έχουν σχέδιο για τη χώρα, δεν έχουν στρατηγική. Η αργοπορία στο κλείσιμο της αξιολόγησης και οι δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ περί δημοψηφίσματος ή περί δραχμής έχουν επαναφέρει την Ελλάδα στο εφιαλτικό α’ εξάμηνο του 2015», τόνισε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Άκης Αθανασόπουλος, Γιάννης Φασουλάς, ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα