Όλα έτοιμα στο Ναύπλιο για τον «Παλαμήδειο Άθλο»

20:35 24/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για τον 3ο Παλαμήδειο Άθλο, που διεξαχθεί αυτή την Κυριακή ( 12.45) στο Ναύπλιο.

Ο αγώνας εντάσσεται στις εκδηλώσεις για τα 195 χρόνια από την άλωση του Παλαμηδίου και την απελευθέρωση της πόλης ,είναι μάλιστα ο μοναδικός στην Ελλάδα με τρέξιμο μέσα σε κάστρο.

Στον , ιδιαίτερα δύσκολο ΄΄΄Παλαμήδειο Άθλο΄΄ θα συμμετάσχουν 300, περίπου, αθλητές ( είναι το ανώτατο όριο συμμετοχών για τις συνθήκες του αγώνα) ενώ θα προηγηθούν τα αγωνίσματα

των δέκα, τριών χιλιομέτρων και 1.500 μέτρων, μέσα στην πόλη του Ναυπλίου.

΄΄ Τιμούμε τον άθλο του Σταικόπουλου και των άλλων αγωνιστών που απελευθέρωσαν το Παλαμήδι ( 30 Νοέμβρη 1822)και αγωνιζόμαστε για τον προσωπικό μας άθλο , τρέχοντας στο κάστρο ΄΄, δήλωσε ο δήμαρχος Ναυπλίου Δημ. Κωστούρος , συμπληρώνοντας ότι το ΄΄μυστικό΄΄ της επιτυχίας του θεσμού είναι το ότι τον αγκάλιασε η τοπική κοινωνία.

Μέρος των εσόδων του ΄΄Παλαμήδειου Άθλου΄΄ θα δοθεί στον σύλλογο ΑΜΕΑ Αργολίδας, ενώ σημαντική είναι η συμβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου του ΣΕΓΑΣ, της Τροχαίας Ναυπλίου και πολλών εθελοντών.

Στη σημερινή συνέντευξη τύπου , μίλησαν ο δήμαρχος Ναυπλίου Δημ. Κωστούρος, ο Αντιπεριφερεριάρχης Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος, η θεματική Αντιπ/χης Πελοποννήσου Ελένη Παναγιωτοπούλου και ο εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ Γιάννης Μπόλλας.

Ο τεχνικός διευθυντής του Παλαμήδειου Άθλου ( και του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών ) Βαγγέλης Παπαποστόλου, πρόσφερε στους κ.κ. Κωστούρο- Χειβιδόπουλο αναμνηστικά δώρα του Μαραθωνίου Αθηνών, τιμώντας τους έτσι για το δικό τους ΄΄Μαραθώνιο΄΄ στην αυτοδιοίκηση και στα κοινά γενικότερα.

Το απόγευμα του Σαββάτου, θα γίνει η λαμπαδηδρομία του ΄΄Παλαμήδειου Άθλου΄΄, που θα ξεκινήσει από τον πολυχώρο ΄΄Φουγάρο΄΄ και θα καταλήξει στο Παλαμήδι.

σύνταξη είδησης και φωτό:
Γιάννης Γαλανόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα