Οι πολίτες αξιολογούν θετικά την ΕΡΤ – Έρευνα της ALCO (video)

23:12 9/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ιδιαίτερα θετική είναι η ανταπόκριση των πολιτών στην επαναλειτουργία της ΕΡΤ, και σε αυξημένα ποσοστά της νέας γενιάς, όπως προκύπτει από «έρευνα αντιλήψεων» για τη δημόσια τηλεόραση που έγινε από την εταιρεία ALCO σε δείγμα 1000 ατόμων σε όλη την Ελλάδα από τις 6 έως τις 8 Ιουνίου.

Η απήχηση στους πολίτες είναι μεγάλη στους τομείς των ενημερωτικών και των πολιτιστικών εκπομπών, ενώ εμφανίζονται διχασμένοι στο θέμα της αντικειμενικότητας. Τεράστια θεωρείται η χρησιμότητα των περιφερειακών σταθμών του ραδιοφώνου, ενώ για το Διαδίκτυο ειπώθηκε ότι χρειάζεται μεγαλύτερη προβολή του περιεχομένου. Ένας στους τρεις δεν γνώριζε την ύπαρξη του αρχείου της ΕΡΤ στο διαδικτυο, αλλά όποιοι το γνώριζαν έδωσαν εντυπωσιακό ποσοστό. Το ίδιο και με τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ.

Η Ερευνα είναι για μάς ένας οδηγός για το μέλλον, είπε ο πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής που μίλησε για συγκινητική και με αυταπάρνηση συμμετοχή των εργαζομένων στην επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, μόλις ενός χρόνου.
Στην εκπομπή, που παρουσίασε εντός του δελτίου ειδήσεων ο Πάνος Χαρίτος, συμμετείχαν οι:

–Κώστας Παναγόπουλος – Διευθύνων Σύμβουλος ALCO
–Διονύσης Τσακνής – Πρόεδρος ΕΡΤ
–Σταύρος Καπάκος – Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης ΕΡΤ
–Ναταλία Ανδρικοπούλου – Τηλεοπτική Συντάκτρια REAL NEWS
και από τις Βρυξέλλες ο Γιώργος Πλειός – Καθηγητής Τμήματος Επικοινωνίας & ΜΜΕ Παν/μίου Αθηνών

Keywords
Τυχαία Θέματα