Οι Ικαριώτες έστησαν τον χορό και στην Πάτρα.

12:54 22/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του δήμου Πατρέων αφιερωμένες στην Ικαρία στα πλαίσια των πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ των δήμο Δήμων που έγιναν την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Μαρτίου. Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης υποδέχτηκε στο Δημαρχείο της πόλης τον Δήμαρχο Ικαρίας Στέλιο Σταμούλο και τους Αντιδημάρχους Νικόλα Λαρδά, Στέλιο Κουντούπη και Σωτήρη Κόχυλα που βρέθηκαν στην Πάτρα επικεφαλής αντιπροσωπείας του Δήμου Ικαρίας.
Την 1η ημέρα στην αίθουσα του Χορευτικού στο

λιμάνι η εκπαιδευτικός Άννα Καλαλή αφηγήθηκε το παραδοσιακό Ικαριώτικο παραμύθι «το Μισοκωλάκι». Στη συνέχεια της ίδιας ημέρας, το «Λαϊκό εργαστήρι Πολιτισμού» του Δήμου Ικαρίας παρουσίασε το έργο του Κ. Βάρναλη «Η αληθινή απολογία του Σωκράτη», στο θέατρο Μπάρρυ. Το Σάββατο στο κατάμεστο Παμπελοποννησιακό στάδιο, η ομάδα του «Αρχείου παραδοσιακής μουσικής Ικαρίας» παρουσίασε ένα μουσικό αφιέρωμα στην παραδοσιακή μουσική της Ικαρίας και ακολούθησε Καριώτικο γλέντι με το Χορευτικό του Δήμου Πατρέων και την συμμετοχή δεκάδων Πατρινών και Ικαριωτών.
Οι πολιτιστικές ανταλλαγές των δύο Δήμων, ξεκίνησαν στις 10 Ιανουαρίου 2017, όταν στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων», εμφανίστηκε το Λαϊκό Εργαστήριο Πολιτισμού του Δήμου Ικαρίας, «Γ. Τσαρνάς», με το θεατρικό σχήμα «Οδοιπόροι».
Ακολούθησε, το Χορευτικό Τμήμα του Δήμου Πατρέων, που συνοδευόμενο από τον Δήμαρχο και την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, είχε επισκεφθεί την Ικαρία στις 13, 14 και 15 Ιουλίου 2017, όπου έδωσε παραστάσεις.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Βιτσαράς

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα