Οι Εκείνος + Εκείνος σε μια συνέντευξη λίγο πριν από τη συναυλία τους στο Κατράκειο (video)

12:36 21/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με τραγούδια παλιά και αγαπημένα αλλά και με καινούργια, οι Εκείνος + Εκείνος επανεμφανίζονται σε μια μεγάλη συναυλία-γιορτή στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας. Ο Νίκος Καλλίνης και ο Κώστας Λογοθετίδης, σ’ ένα διάλειμμα από τις πρόβες, μιλάνε στη «Ραδιοτηλεόραση» για την ξεχωριστή αυτή μουσική βραδιά…

Συνέντευξη στην Ασπασία Κακολύρη

Με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία του άλμπουμ «Μέτρα με τέχνη τον καιρό», το αγαπημένο συγκρότημα, το Σάββατο 27 Μαΐου,

μοιράζεται τη σκηνή του Κατράκειου με εκλεκτούς καλλιτέχνες και μουσικούς συνοδοιπόρους, τους Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Παντελή θαλασσινό, BD Foxmoor (Active Member), Ηλία Ασβεστόπουλο (2002 GR) και τον «όρθιο κωμικό» Χριστόφορο Ζαραλίκο, ο οποίος παρουσιάζει τη συναυλία.

«Μέτρα με τέχνη τον καιρό»… H νέα δισκογραφική δουλειά σας είναι η έμπνευση και η αφορμή για τη μεγάλη συναυλία, που δίνετε στο Κατράκειο Θέατρο;

Δύο χρόνια από την επάνοδο μας στα μουσικά πράγματα, καινούργια δισκογραφική δουλειά, επιθυμία να τιμήσουμε όλους όσοι βοήθησαν ώστε αυτό το όνειρό μας να γίνει πραγματικότητα και αρχή καλοκαιρινής περιοδείας! Oργανώσαμε, λοιπόν, αυτήν τη συναυλία να γιορτάσουμε για όλες τις χαρές μαζί.

Σημαντικοί καλλιτέχνες μοιράζονται τη σκηνή μαζί σας σε μια μουσική βραδιά με τραγούδια παλιά που αγαπήθηκαν και έγιναν μεγάλες επιτυχίες αλλά και με καινούργια, που θα συστήσετε στο κοινό…

Tο Σάββατο 27 Μαΐου, στο Κατράκειο, υποδεχόμαστε τους παλιούς και νέους φίλους μας με μια παράσταση-γιορτή, για να μοιραστούμε μαζί τους τα «Χειμωνιάτικα μπαρ», τα «Χρώματα», το «Μια γυναίκα μόνο ξέρει», το «Είσαι ό,τι έχω», τις «Παραισθήσεις», την «Αγάπη, τι δύσκολο πράγμα», «Τα λόγια κομμάτια», το «Δεν θυμάσαι», το «Πάθος» αλλά, κυρίως, για να παρουσιάσουμε τα τραγούδια του νέου μας δίσκου με τη συμμετοχή των φίλων Παντελή Θαλασσινού, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και B.D. Foxmoor των Active Member. Επίσης θα έχουμε μαζί μας τον Ηλία Ασβεστόπουλο (2002 GR), ενώ την παρουσίαση και τα σχόλια τα έχει αναλάβει ο «όρθιος κωμικός» Χριστόφορος Ζαραλίκος.

Μαζί μας θα είναι, επίσης, οι κάτι παραπάνω από μουσικοί συνεργάτες, οι Γιάννης Γρυπαίος μπάσο, Βαγγέλης Κρίθαρης ηλεκτρική κιθάρα, Δημήτρης Αιγινίτης τύμπανα & φωνητικά και Τίνα Ψαλίδα, βιολί-μαντολίνο.

«Μια γυναίκα μόνο ξέρει»… και αυτή είναι η Καίτη Γκρέυ, η οποία και θα τιμηθεί στη συναυλία για την προσφορά της στο ελληνικό τραγούδι. Μιλήστε μας για τη συνεργασία σας με τη σπουδαία λαϊκή τραγουδίστρια.

Το «Μια γυναίκα μόνο ξέρει» ήταν ένα τραγούδι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της Καίτης Γκρέυ. Ζήσαμε μεγάλες στιγμές στο στούντιο ακούγοντας μια φωνή με την οποία είχαμε μεγαλώσει μαζί της να τραγουδάει ένα δικό μας τραγούδι, αλλά και θαυμάζοντας τον τρόπο ερμηνείας της, τον τρόπο που χαρακτηρίζει τους μεγάλους ερμηνευτές.

Έχετε κατορθώσει να δημιουργήσετε το δικό σας μουσικό ύφος και τα τραγούδια σας έχουν αγαπηθεί και έχουν αντέξει στον χρόνο, παρά την απουσία σας από τα δισκογραφικά δρώμενα τα τελευταία χρόνια. Πού πιστεύετε ότι οφείλεται αυτό;

Ο κόσμος αγαπά αυτούς που τραγουδούν τις αλήθειες του, αυτά που τον καίνε, και το δείχνει σε κάθε ευκαιρία. Εμείς από την άλλη, παίρνουμε δύναμη από την μουσική μας και επιστρέφουμε ένα μέρος αυτής της δύναμης στους φίλους μας. Η κεντρική ιδέα είναι να είμαστε μαζί.

Όλη μας σχεδόν η δισκογραφία είναι δημοσιοποιημένη στο Διαδίκτυο και είναι οι φίλοι μας, παλιοί & νέοι, που φρόντισαν γι’ αυτό. Τα τραγούδια μας παίζονται πάντα στα ραδιόφωνα, οπότε δεν νιώθουμε ότι απουσιάσαμε. Τώρα ζούμε την περιπέτεια της νέας μας εποχής, που είναι ακριβώς η συνέχεια της προηγούμενής μας.

Τι περιλαμβάνει η καινούρια δισκογραφική δουλειά σας «Μέτρα με τέχνη τον καιρό»;

Όλα ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια από τη φράση του στιχουργού Κώστα Στάθη «Μέτρα με τέχνη τον καιρό», που έγινε ο πυρήνας έμπνευσης για όλα τα τραγούδια που ακολούθησαν και αποτέλεσαν αυτό το άλμπουμ. Και σ’ αυτό το καινούργιο δισκογραφικό ταξίδι βρήκαμε συνοδοιπόρους τον Π. Θαλασσινό, τον Β. Καζούλη, τον Π. Κατσιμίχα, τον Λ. Μαχαιρίτσα, τον Β. Παπακωνσταντίνου, τον Φ. Πλιάτσικα και τον Β.D. Foxmoor (Active Member), με τους οποίους μοιραζόμαστε τα 7 από τα συνολικά 12 καινούργια τραγούδια.

Πώς βλέπετε την κατάσταση στην ελληνική μουσική σκηνή στις μέρες μας; Η οικονομική κρίση συνεπάγεται και πολιτισμική έκπτωση;

Η κρίση μάς έμαθε να βλέπουμε με άλλη ματιά τον κόσμο γύρω μας και αφήσαμε τις αυταπάτες μας στην άκρη. Πολλά μοιάζουν να μας λείπουν αλλά όταν είσαι γεμάτος από όνειρα, δεν μοιάζει να λείπει κάτι και είσαι πάντα δημιουργικός, ακόμα κι όταν ζορίζεσαι στα οικονομικά.

Η έκφραση είναι ανάσα, είναι ζωή. Και η ζωή πάντα βρίσκει τον δρόμο της. Ακόμα και στην κρίση υπάρχουν ευκαιρίες που δεν πρέπει να χάνονται. Η τέχνη είναι θεραπευτική. Μπορεί να σε πάρει από τον βυθό και να σε φτάσει στα αστέρια (όχι πως στον βυθό δεν είναι ωραία κάποιες φορές). Γι’ αυτό , όπως λέει και ένα τραγούδι μας: «ονειρέψου, μη φοβάσαι!».

Από τις πρόβες με τον Παντελή Θαλασσινό.

INFO

Εκείνος + Εκείνος: Νίκος Καλλίνης: φωνή, κιθάρες, Κώστας Λογοθετίδης: πλήκτρα

Facebook Official Page:

Keywords
Τυχαία Θέματα