Οι αντιδράσεις για την επίθεση σε βάρος του Λ. Παπαδήμου – Δήλωση Ντράγκι (video)

20:26 25/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με τη διοικητή του νοσοκομείου Ευαγγελισμός Νάγια Μητσάκου επικοινώνησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και των τραυματιών.

Ο κ. Παυλόπουλος ζήτησε να μεταφέρουν στον κ. Παπαδήμο και στους τραυματίες συνοδούς του, τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση.

Την τρομοκρατική επίθεση καταδίκασε

ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Καταδικάζω απερίφραστα την επίθεση ενάντια στον Λουκά Παπαδήμο. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στον ίδιο και τους ανθρώπους που τον συνόδευαν.

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) May 25, 2017

Συγκλονισμένος από την άνανδρη επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας, Λουκά Παπαδήμου, δήλωσε ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

Τη λύπη του και τη συμπάθεια της διοίκησης και του προσωπικού της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στο πρόσωπο του Λουκά Παπαδήμου για την επίθεση που δέχθηκε, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι. «Έχουμε στεναχωρηθεί από την επίθεση εναντίον του πρώην συναδέλφου μας, Λουκά Παπαδήμου, ενός γενναίου δημόσιου λειτουργού της Ελλάδας και της Ευρώπης», αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΚΤ.

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εύχεται παράλληλα στον κ. Παπαδήμο «να ξεπεράσει κάθε κίνδυνο».

Συγκλονισμένος από την άνανδρη επίθεση εναντίον του πρώην Π/θ της Ελλάδος κ. Λουκά Παπαδήμου. Εύχομαι να ξεπεράσει κάθε κίνδυνο.

— Nicos Anastasiades (@AnastasiadesCY) May 25, 2017

Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός μετέβη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού Λ.Παπαδήμου και των τραυματιών συνοδών του. «Η κυβέρνηση απερίφραστα και κατηγορηματικά καταδικάζει την επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού κ. Παπαδήμου» είπε ο υπουργός Επικρατείας και πρόσθεσε «Ενημερώθηκα από τους θεράποντες ιατρούς και την Διοίκηση του Νοσοκομείου για την πορεία της υγείας τους. Τόσο ο κ. Παπαδήμος όσο και οι συνοδοί του βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση έχουν επικοινωνία με το περιβάλλον και υποβάλλονται σε όλους τους αναγκαίους ιατρικούς ελέγχους. Ευχόμαστε με όλη μας την καρδιά ταχεία ανάρρωση στον πρώην πρωθυπουργό και στους δυο συνοδούς του. Ο πρωθυπουργός είναι ενήμερος και από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης».

«Καταδικάζουμε με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο την σημερινή εγκληματική τρομοκρατική ενέργεια εναντίον του πρώην Πρωθυπουργού και προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών, Λουκά Παπαδήμου» τονίζει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει «η ενέργεια αυτή αποτελεί πλήγμα για τη δημοκρατία.Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον ίδιο, καθώς και στους υπόλοιπους τραυματίες».

«Καταδικάζω, με οργή, την άνανδρη τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εύχομαι στον ίδιο και σε όλους τους τραυματίες ταχεία και πλήρη ανάρρωση. Καλώ, ταυτόχρονα, την κυβέρνηση και τις αρχές Ασφαλείας να κάνουν τα πάντα, προκειμένου να συλληφθούν οι αδίστακτοι τρομοκράτες. Είναι εχθροί της πατρίδας μας και της Δημοκρατίας», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Την επίθεση καταδίκασε και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. «Είναι μια εγκληματική ενέργεια από κοινούς εγκληματίες. Είναι πλήγμα στη δημοκρατία» είπε ο πρώην πρωθυπουργός.

Το ΚΚΕ καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι «τέτοιου είδους ενέργειες, πέραν από το προβοκατόρικο και δολοφονικό χαρακτήρα τους, υπηρετούν σκοπιμότητες και σχεδιασμούς εχθρικούς προς το λαό και τα συμφέροντά του».Ευχόμαστε επίσης, ταχεία ανάρρωση στον κ. Παπαδήμο και τους υπόλοιπους τραυματίες – συνοδούς του» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

«Την συμπαράσταση μας στον Λουκά Παπαδήμο. Εχθροί μας δεν είναι μόνο οι επίδοξοι δολοφόνοι αλλά & αυτοί που σπέρνουν μόνο μίσος στην κοινωνία», σχολίασε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Την συμπαράσταση μας στον Λουκά Παπαδήμο. Εχθροί μας δεν είναι μόνο οι επίδοξοι δολοφόνοι αλλά & αυτοί που σπέρνουν μόνο μίσος στην κοινωνία

— Stavros Theodorakis (@St_Theodorakis) May 25, 2017

Άναδρη και άδικη επίθεση εναντίνον ενός ανθρώπου που κράτησε την Ελλάδα όρθια σε μια δύσκολη περίοδο, χαρακτήρισε την επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας προσερχόμενος στον Ευαγγελισμό. Επίσης, διαμήνυσε πως «δεν θα κάμψει το ηθικό μας καθόλου».

«Αυτή τη στιγμή η σκέψη μας βρίσκεται με την οικογένεια του κ. Παπαδήμου» δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης ο οποίος επισκέφθηκε το Νοσοκομείο για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού. «Όπως έχω πληροφορηθεί δεν διατρέχει σοβαρό κίνδυνο. Είναι πολύ σημαντικό σε αυτές τις δραματικές στιγμές να είμαστε όλοι ενωμένοι, όλοι οι άνθρωποι του δημοκρατικού φάσματος να καταδικάσουμε αυτές τις πράξεις ωμής βίας που αποσκοπούν στην αποσταθεροποίηση του δημοκρατικού πολιτεύματος», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα