Ο.Γεροβασίλη: «Λασπολογίες και ψέμματα το πρωτοσέλιδο»

15:19 31/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την έντονη αντίδραση της Όλγας Γεροβασίλη προκάλεσε το δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ σχετικά με το «πόθεν έσχες». Η υπουργός Διοικητικής Μετρρύθμισης στην ανακοίνωση της αναφέρει ότι πρόκειται για λασπλογίες και ψέμματα ενώ η ΝΔ και το ΠΟΤΑΜΙ τονίζουν ότι «πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της».

«Μετά την αποτυχημένη προσπάθεια απαξίωσης του Πρωθυπουργού και τη δημόσια συγνώμη του κ. Χιώτη για τα ψεύδη του για την υπόθεση του σπιτιού του Αλέξη Τσίπρα,

την αποτυχημένη προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρα του κ. Κατρούγκαλου και τη δημόσια συγνώμη του ΒΗΜΑΤΟΣ για το ότι, τελικά, το ρεπορτάζ του κ. Χιώτη και οι τίτλοι στην «υπόθεση Κατρούγκαλου» ήταν ψευδή, την αποκάλυψη της, τουλάχιστον, κακής πρακτικής δανειοδότησης τόσο του κόμματος της ΝΔ, όσο και της γνωστής εκδοτικής επιχείρησης στα Χανιά, συμφερόντων του σημερινού Προέδρου της, προσπαθεί ο κ. Χιώτης και το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ να αποπροσανατολίσουν το λαό και να τον κάνουν να ξεχάσει τη μεγάλη εικόνα, τις σαραντάχρονες ευθύνες συγκεκριμένων πολιτικών και προσώπων επισημαίνει η Όλγα Γεροβασίλη.

Και προσθέτει: «Χρησιμοποιούν λασπολογίες και ψέματα. Είναι η τελευταία καταφυγή ενός απελπισμένου συστήματος, που δεν ανέχεται την αριστερά στην Κυβέρνηση και δε διστάζει να ξεφτιλίσει, για ακόμη μία φορά, τα πρόθυμα εργαλεία του. Δική μας καταφυγή είναι η αλήθεια και η Δικαιοσύνη, στην οποία, είναι προφανές, πως θα καταφύγω, αμυνόμενη».

Η κ.Γεροβασίλη αναφέρει ότι η Ιατρική δεν είναι εργολαβία. «Κανένα ασυμβίβαστο μεταξύ της βουλευτικής ιδιότητας και της άσκησης της ιατρικής, ατομικά ή ως μέλος εταιρείας, δεν υπάρχει. Με την Αναθεώρηση του Συντάγματος του 2008 καταργήθηκε η διάταξη του άρθρου 57, η οποία όριζε ότι «τα καθήκοντα του βουλευτή είναι επίσης ασυμβίβαστα με την άσκηση οποιουδήποτε επαγγέλματος».

ΝΔ:EKTEΘΕΙΜΕΝΗ Η Ο.ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ, ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ

Με ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου της ΝΔ επισημαίνει ότι «η κυρία Γεροβασίλη γνωρίζει ότι η ιδιότητα του μετόχου σε εταιρία η οποία έχει συμβάσεις με το Ελληνικό Δημόσιο αποτελεί ασυμβίβαστο με την βουλευτική ιδιότητα όπως προβλέπει με σαφή τρόπο το Σύνταγμα και υπογραμμίζει… Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η κυρία Γεροβασίλη την τριετία 2012 – 2015, όπως η ίδια παραδέχεται, ήταν ταυτοχρόνως βουλευτής και μέτοχος της εταιρίας “Κ. ΑΛΕΞΙΟΥ – Ο. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ Ο.Ε.”. Εταιρεία που παρείχε υπηρεσίες στον ιατρικό τομέα και είχε ως πελάτη της το Ελληνικό Δημόσιο και συγκεκριμένα τον ΕΟΠΥΥ και το δημόσιο νοσοκομείο της Άρτας. Υπενθυμίζουμε ότι η κυρία Γεροβασίλη είναι βουλευτής στο νομό της Άρτας.

Επομένως είναι βαρύτατα εκτεθειμένη. Οφείλει να αναζητήσει κάποια ίχνη ευθιξίας, να ζητήσει μια συγνώμη από τον ελληνικό λαό και να παραιτηθεί από την βουλευτική ιδιότητα.

Γνωρίζουμε ότι δεν πρόκειται να το κάνει γιατί είναι απολύτως εθισμένη στο ψέμα και την εξαπάτηση του ελληνικού λαού που ήταν η αποστολή που υπηρέτησε ως Κυβερνητική Εκπρόσωπος όλο αυτό το διάστημα.

Δεν πρέπει, όμως, να ελπίζει ότι αυτή η προκλητική και αντισυνταγματική συμπεριφορά θα περάσει χωρίς επιπτώσεις».

Ανακοίνωση Τύπου εξέδωσε και το Ποτάμι στην οποία αναφέρει ότι:
«Η κυρία Γεροβασίλη παραβίασε όλες τις συνταγματικές διατάξεις και πρέπει έστω και τώρα- που η δημοσιογραφική έρευνα αποκάλυψε την αντισυνταγματική της συμπεριφορά– να αναλάβει τις ευθύνες της και να παραιτηθεί από βουλευτής.

Tο Σύνταγμα στο άρθρο 57 είναι απολύτως σαφές: Τα καθήκοντα του βουλευτή είναι ασυμβίβαστα με τα έργα ή την ιδιότητα του ιδιοκτήτη ή εταίρου ή μετόχου ή διοικητή ή διαχειριστή ή μέλους του διοικητικού συμβουλίου ή γενικού διευθυντή ή των αναπληρωτών τους επιχείρησης, η οποία αναλαμβάνει έργα ή μελέτες ή προμήθειες του Δημοσίου ή παροχή υπηρεσιών προς το Δημόσιο ή συνάπτει με το Δημόσιο συναφείς συμβάσεις αναπτυξιακού ή επενδυτικού χαρακτήρα», προστίθεται στην ανακοίνωση από το Ποτάμι.

«Οι τελευταίες αποκαλύψεις μαρτυρούν, για άλλη μια φορά, τον πλημμελή έλεγχο του Πόθεν Έσχες αφού η παραβίαση του συντάγματος δεν διαπιστώθηκε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, αλλά από δημοσιογράφους», καταλήγει το Ποτάμι.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ
Σχετική είδηση:Στη Δικαιοσύνη δηλώνει ότι θα προσφύγει η Ό. Γεροβασίλη για θέμα του «Πρώτου Θέματος»

Keywords
Τυχαία Θέματα