ΟΕΚ: 53.000 τα «κόκκινα δάνεια» – Διαμαρτυρία εργαζομένων

14:59 15/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του ΟΕΚ πραγματοποίησε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ- τέως ΟΕΚ– τέως ΟΕΕ, ζητώντας την άμεση επανίδρυση του ΟΕΚ και του ΟΕΕ οι οποίοι καταργήθηκαν τον Φεβρουάριο του 2012. Την ίδια ώρα, ευνοϊκή ρύθμιση για περισσότερους

από 73.000 δανειολήπτες του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας σχεδιάζει η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Σε 53.000 υπολογίζονται τα «κόκκινα δάνεια», από τον πρώην ΟΕΚ, ενώ η απώλεια εσόδων ανέρχεται σε 850.000.000 ευρώ.

Κούρεμα οφειλών και δόσεις, περιλαμβάνει η ευνοϊκή ρύθμιση που σχεδιάζει η ηγεσία του υπουργείου εργασίας για περισσότερους από 73.000 δανειολήπτες του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας.

Χθες, εκδόθηκε η απόφαση γα 12.000 κατοικίες του πρώην ΟΕΚ, για τις οποίες εκκρεμούσε η έκδοση παραχωρητηρίων.

Τη σημερινή διαμαρτυρία εργαζομένων στηρίζει και η ΑΔΕΔΥ η οποία ζητάει άμεση ανασύσταση του ΟΕΚ και του ΟΕΕ με πλήρως αναβαθμισμένες αρμοδιότητες.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, εξακολουθούν να πληρώνουν εισφορά υπέρ ΟΕΚ 1% και το ΙΚΑ να εισπράττει ετησίως 200 εκατ. ευρώ που δεν αποδίδονται.
Επίσης, καταγγέλλουν ότι τέσσερα χρόνια μετά δεν υλοποιείται κανένα νέο πρόγραμμα στέγασης, κανένα νέο δάνειο, κανένας νέος οικισμός εργατικής κατοικίας, καμία νέα επιδότηση ενοικίου και κάνουν λόγο για απαξίωση του κοινωνικού τουρισμού αφού μόνο το ένα πέμπτο των εισιτηρίων δίνεται σε σχέση με το 2011.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Κωνσταντίνος Λιβέρης, δήλωσε ότι από το 2011 μέχρι σήμερα οι εργαζόμενοι έχουν αποφέρει στο κράτος 1,2 δισ. ευρώ που ουσιαστικά πήγαν αναξιοποίητα καθώς μόνο 42 εκατ. από αυτά έχουν αποδοθεί στον ΟΑΕΔ.

Επίσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στις προγραμματικές της δηλώσεις είχε υποσχεθεί ότι θα επανιδρύσει τον ΟΕΚ και τον ΟΕΕ.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ:Μαρίνα Παπαδάκη, ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα